Aquesta línia d’autobús va deixar de prestar servei durant l’estat d’alarma i l’Ajuntament vol que es restableixi per oferir un millor servei als usuaris i usuàries del transport públic.

">

El consistori reclama que la línia L52 recuperi la normalitat a l'inici del curs al setembre

Última revisió 22-07-2020 12:08
22/07/2020

Aquesta línia d’autobús va deixar de prestar servei durant l’estat d’alarma i l’Ajuntament vol que es restableixi per oferir un millor servei als usuaris i usuàries del transport públic.

Al final del mes de març el decret d’estat d’alarma va comportar la reducció dràstica del servei de transport públic, i la línia d’autobús L52 es va veure afectada de tal manera que va deixar de circular. Tot i que les restriccions ja s’han aixecat, la línia no ha reprès l’activitat i l’Ajuntament de la Roca del Vallès es va interessar pel motiu, traslladant la inquietud del veïnat.

La línia L52 és un servei conveniat amb la Generalitat de Catalunya, l’Autoritat Metropolitana del Transport i els Ajuntaments de Granollers, Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Roca del Vallès. El consistori traslladarà en la propera reunió de les administracions, al mes de setembre, la necessitat de recuperar la línia per donar un millor servei al conjunt dels usuaris i usuàries del transport públic.

Cal dir que l’Ajuntament ha mantingut el contacte amb l’empresa Sagalés, qui gestiona el servei, per estar al dia del funcionament de la línia que sí que s’ha mantingut, la L51. Aquesta ha experimentat un augment dels usuaris i usuàries, superior a l’any passat, però en cap cas s’ha superat la capacitat dels autobusos. L’empresa assenyala que durant el mes d’agost es preveu un descens del volum de persones que agafen el transport públic, avalant la idea de l’Ajuntament d’abordar el debat sobre la represa de la L52 quan comenci el curs.

El regidor de Mobilitat, Daniel Valls, ha explicat que “ens preocupa que les persones que es vulguin desplaçar amb transport públic ho puguin fer amb comoditat i seguretat, i per aquest motiu que la L52 reprengui el servei és del tot necessari. “.

Una de les altres conseqüències de no tenir la linia L52, i de la qual s'han rebut puntuals queixes, és que no està habilitada la parada de l'Hospital on s'aturava la L52 en el seu retorn al nostre municipi. En aquest sentit es recorda a la ciutadania que el desplaçament fins a l'Hospital segueix sent possible realitzant transbord amb altres línies del transgran des de l'Estació d'Autobusos de Granollers. Tot i això recuperar aquesta parada és primordial per millorar el servei.