Torna la tradicional festa dels Tres Tombs el proper 16 de febrer

Última revisió 05-02-2020 10:28
03/02/2020

Durant el matí també se celebrarà la Fira Gastronòmica a la plaça de l’Era

La tradició de la festa dels Tres Tombs es celebrarà un any més al municipi, gràcies als Amics dels Arriers de la Roca del Vallès, el proper diumenge 16 de febrer. Aquesta festivitat es va començar a celebrar per Sant Antoni Abat, patró dels animals de peu rodó i, per extensió, de tots els animals domèstics, així com dels traginers. La tradició mana fer tres voltes a l’església amb els animals per obtenir la benedicció i bona fortuna durant l’any.

A la Roca del Vallès la festivitat es celebrarà a l’església de Sant Sadurní a les 11.30 h. Abans, cap a les 09 h, hi haurà l’esmorzar popular a la plaça Sant Jordi i cap a les 11 h es farà la concentració de tots els participants en la benedicció a la Riera. Un cop acabat l’acte, hi haurà la cercavila dels Tres Tombs que la iniciaràn els Tabalers de la Colla de Diables de la Roca per cinquè any, i en acabat es farà un piscolabis a la plaça de Sant Jordi. En paral·lel, durant tot el matí tornarà a instal·lar-se a la plaça de l’Era la Fira Gastronòmica dels Tres Tombs.

La regidora de Cultura i Festes Populars, Laura Álvarez, ha explicat que “els Tres Tombs són una celebració tradicional que ens agrada mantenir i potenciar, afegint-hi la vessant gastronòmica i convertint tota aquesta jornada en una gran esdeveniment pel poble que vincula el passat i present del municipi”. L’Ajuntament també agraeix, un any més, la tasca de l’associació dels Amics dels Arriers per l’organització de la jornada.

 

Cartell dels Tres Tombs 2020
Cartell dels Tres Tombs 2020