La Roca del Vallès clama un any més contra la violència masclista

Última revisió 22-11-2019 19:53
22/11/2019

El dilluns dia 25 de novembre es realitzaran dues lectures del manifest del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones, a les 12 i a les 20 h a la plaça de l’Ajuntament

En el que portem d’any la xifra total de víctimes de violència masclista ja és més alta que en tot l’any passat, i ja han mort 50 dones al conjunt de l’Estat. Des del 2003, quan es va començar a comptabilitzar de manera oficial, la xifra de dones assassinades per violència masclista s'eleva a 1.025. Aquest recompte només se centra en les víctimes a mans de la seva parella o exparella, però si ampliem el focus i mirem tots els abusos i discriminació que pateixen les dones, trobem aquest any una situació insuportable amb més de 90 feminicidis i incomptables abusos i agressions sexuals.

Davant d’aquesta emergència social l’Ajuntament de la Roca del Vallès s’adhereix als actes del 25 de novembre, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones, i demana la participació del conjunt de veïns i veïnes i entitats del municipi. Es llegirà el manifest conjunt que s'ha elaborat entre la Generalitat de Catalunya, les 4 diputacions catalanes, l'associació catalana de municipis, la federació de municipis de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona. Hi haurà una lectura a les 12 i una altra a les 20 h, a la plaça de la l’Ajuntament.

La regidora d’Igualtat, Laura Álvarez, ha explicat que «denunciem la situació de violència i vulneració de drets generalitzada que viuen les dones arreu del país i exigim que tots plegats, administracions i societat civil ens plantem davant d’aquesta xacra. La societat demana canvis, demana equitat, demana feminisme. Està a les nostres mans educar-nos, aprendre, posicionar-nos i actuar».

Amnistia Internacional ens recorda que la violència cap a la dona és la forma més estesa de discriminació de gènere i aquesta pot tenir moltes formes. Els micromasclismes, la publicitat sexista, la culpabilització, el menyspreu o xantatge emocional són mecanismes propis del patriarcat. Un model social que legitima la violència vers la dona, la naturalitza. Un model on el cos de la dona és diàriament sexualitat. Un model on les sentències judicials demostren la impunitat de violacions, agressions i assetjament. Un model on el NO ÉS NO mai s'acabarà d'entendre.

Cartell del 25N d'Amnistia Internacional
Cartell del 25N d'Amnistia Internacional