La Festa Minúscula, l'alternativa a les festes majors d'estiu en temps de pandèmia

Última revisió 21-08-2020 12:20
21/08/2020

L'Ajuntament presentarà properament una proposta de programació que inclou activitats en els tres nuclis del municipi i s’adapta a les mesures de seguretat i prevenció que requereix el moment d'excepcionalitat.

Enguany la situació d’excepcionalitat va obligar a cancel·lar les festes majors d’estiu de la Torreta i Santa Agnès. I la Festa Major de la Roca, prevista per a mitjans de setembre, tampoc podrà ser celebrada tal com estem acostumats a fer-ho. És per això que l’Ajuntament treballa des de fa dies en una celebració unificada, coincidint amb les dates de la Festa Major de la Roca del Vallès, que doni cabuda a activitats en els tres nuclis del municipi, tal com ja es va comunicar a les comissions de festes dels 3 nuclis en el marc de les reunions realitzades a finals de maig.

Aquesta celebració alternativa ha estat batejada com a Festa Minúscula i s’adaptarà a les mesures de prevenció i seguretat dictades per les autoritats sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19. En aquest sentit, les activitats quedaran concentrades en un sol cap de setmana (del divendres 11 al diumenge 13 de setembre) i els aforaments als actes seran limitats. No obstant això, el programa previst, que l’Ajuntament donarà a conèixer properament, assegurarà, com sempre, moments d'oci, diversió i entreteniment per a tots els gustos i edats, amb activitats repartides entre la Roca, la Torreta i Santa Agnès.

L'Ajuntament proposa als veïns i veïnes dels 3 nuclis un seguit d'activitats marcades per la necessitat d’evitar qualsevol risc de contagi i de garantir en tot moment  la salut i seguretat de la ciutadania. És per això que els aforaments als actes seran limitats en els quatre espais previstos per a la celebració de la Festa Minúscula: el Pati de l’Escola Mogent a La Roca (350 persones), Can Torrents a La Roca (200 persones), Can Tàpies a La Torreta (200 persones) i l'Horta de la Rectoria Vella a Santa Agnès (350 persones). A fi de poder garantir el compliment d’aquests aforaments, així com el manteniment de les distàncies de seguretat entre els assistents, es crearan recintes tancats en espais oberts, com ara Can Torrents i Can Tàpies, fet que permetrà un control dels accessos i evitar que es formin aglomeracions.

Tots els actes programats seran gratuïts i inclouran, entre altres, concerts, espectacles de teatre/circ, màgia, monòlegs, havaneres, propostes infantils... Hi haurà fins i tot un discurs d’inici de festa, a mode de pregó, que serà retransmès a través dels canals digitals de l’Ajuntament. Per qüestions de seguretat, el programa de la Festa Minúscula no preveu barres de bar ni dinars o sopars de germanor. Aquesta decisió s’emmarca en els consells de Salut Pública, que recomana evitar activitats que no permetin assegurar que totes les persones assistents porten la mascareta durant la duració completa dels actes.  Tampoc es muntarà l’habitual fira d’atraccions i, en el seu lloc, s’ha optat per condicionar un segon recinte al nucli de la Roca, que, per motius de població, és el que requereix d’un major aforament.  

Hi haurà un sistema d’inscripció virtual per a tots els actes a través de la plataforma Eventbrite. A més, per tal de reduir la bretxa digital, es reservarà una part de les entrades per a venda telefònica. L'Ajuntament informarà degudament d'aquest procediment un cop presenti la programació de la Festa.

Laura Álvarez Estapé, regidora de Cultura i Festes Populars, agraeix a les comissions de festes dels 3 nuclis i a totes les entitats del municipi la “comprensió, participació i bona predisposició en aquests moments d'incertesa provocada per la pandèmia”. La regidora també anima els veïns i veïnes a participar en la Festa Minúscula, que ha emmarcat en la “necessitat de seguir garantint l’accés de les persones a la cultura malgrat la situació d’excepcionalitat”.