Les botigues poden obrir sense concertar cita prèvia i la biblioteca recupera el servei de préstec, entre d’altres mesures

">

La fase 0 avançada permet reprendre activitats comercials i culturals

Última revisió 18-05-2020 12:42
18/05/2020

Les botigues poden obrir sense concertar cita prèvia i la biblioteca recupera el servei de préstec, entre d’altres mesures

La Roca del Vallès, com a municipi que forma part de la regió sanitària Metropolitana Nord, passa des d’aquest dilluns a l’anomenada fase 0 avançada de desconfinament. Aquesta suposa que es mantenen totes les mesures de prevenció del contagi més estrictes, però a la vegada permet sobretot diverses activitats comercials i culturals que faciliten que es recuperi la normalitat progressivament.

Tot seguit trobareu un resum de les principals activitats que permet la normativa. Si l’aplicació al nostre municipi suposa alguna especificitat que s’aparti de la norma general, us l’explicarem adequadament quan sigui necessari.

  • Els comerços de menys de 400 m2 poden obrir i oferir els seus serveis sense cita prèvia. Els més grans hauran de limitar la seva superfície fins els 400 m2 per poder obrir. Només hi podrà accedir un terç de l’aforament.
  • Els concessionaris de vehicles, els centres de jardineria i els centres d’inspecció de vehicles (ITV) poden reobrir sense limitar la seva superfície. Això sí, amb cita prèvia.
  • Les biblioteques poden reobrir però només podran realitzar el servei de préstec. Hauran de desinfectar i mantenir en quarantena els llibres que s’hagin prestat abans de tornar-los a oferir als usuaris i usuàries. En el cas de la Biblioteca de la Roca del Vallès, s’està estudiant com poder reobrir i s’informarà de quan ho faci, que serà el més aviat possible.
  • Es poden reobrir els centres educatius però només per fer tasques administratives i també de neteja i desinfecció.
  • Els locals d’actes culturals poden reprendre l’activitat, però només hi podrà accedir un terç del seu aforament.
  • Els llocs de culte tindran limitat l’aforament a un terç de la seva capacitat. Es poden tornar a fer vetlles per difunts, però amb la limitació de 15 persones si es fan en un espai obert, i 10 persones si es fan en un espai tancat.

Es recorda que continua vigent l’obligatorietat de respectar les franges horàries per accedir a l’espai públic, que no es pot sortir del municipi si no és per motius laborals o sanitaris, que s’han de mantenir les distàncies socials (mínim 2 metres) i que cal rentar-se les mans molt sovint especialment si se surt de casa.