Diversos veïns i veïnes desmunten una zona d'esbarjo improvisada en una zona natural

Última revisió 02-06-2020 10:15
02/06/2020

L’Ajuntament agraeix el compromís amb el medi ambient del veïnat i denuncia l’auge de l’incivisme als espais forestals del municipi.

Després de la troballa de diversos abocaments de residus il·legals, a més de l’acte de vandalisme a les restes del monestir de Sant Pere del Bosc, recentment hi hagut un altre episodi d’incivisme. Diversos veïns i veïnes van descobrir una zona d’esbarjo improvisada enmig de l’espai natural, on hi havia instal·lat mobiliari de descans com una gandula, cadires i fins i tot un matalàs. Les persones que han fet la troballa s’han organitzat per anar a retirar tots aquest objectes i dipositar-los a la deixalleria, fet que l’Ajuntament agraeix especialment.

L’impacte en el medi ambient d’aquest fet és considerable, a més de la vulneració de la normativa per ocupació de l’espai públic i l’abocament il·legal de residus. Aquesta pràctica no només altera la biodiversitat de la zona sinó que és un acte d’incivisme greu que considera l’espai natural públic com a quelcom privat i que es pot malmetre. L’Alcalde, Albert Gil, ha explicat que “l’Ajuntament no permetrà de cap manera pràctiques com aquestes, fomentarem la cura del nostre entorn a la vegada que actuarem amb fermesa contra els incívics. A la vegada, volem fer un reconeixement a la ciutadania que desinteressadament i per amor a l’entorn natural s’han ofert a retirar els objectes i restablir l’equilibri de l’ecosistema”.

S'ha netejat l'espai gràcies a la col·laboració veïnal
S'ha netejat l'espai gràcies a la col·laboració veïnal