El cooperativisme com a via per la continuïtat de les empreses

Última revisió 18-06-2020 15:23
18/06/2020

L’Ajuntament de la Roca del Vallès organitza una formació online per a persones que vulguin mantenir l’activitat d’empreses properes al tancament a través de la forma de cooperativa.

Les cooperatives són un model d’empresa on les persones són les protagonistes, satisfan necessitats socials i generen llocs de treball dignes. A part, tenen un format amb una gran capacitat de resistència en temps de crisi, a més que promouen una economia sostenible. Per a casos d’empreses amb dificultats, jubilacions o incapacitat de la persona propietària, el relleu cooperatiu pot ser una opció viable, ja que els propis treballadors i treballadores poden fer-se càrrec de la gestió, i ja coneixen l’activitat i el sector.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès, conjuntament amb l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, organitza el proper 29 de juny a les 15 h una formació en línia amb el nom “El relleu cooperatiu: una eina per a la continuïtat d'empreses properes al tancament". Amb aquesta iniciativa es vol posar sobre la taula els beneficis del cooperativisme en un context de crisi, i conscienciar a les persones empresàries i treballadores de negocis locals i pimes sobre la reconversió a l’economia sostenible.

La formació tindrà lloc a través de la plataforma Zoom. Els participants s’hauran d’inscriure i posteriorment rebran un correu electrònic amb l’enllaç per connectar-se i unes petites instruccions. L’activitat és gratuïta i  la inscripció prèvia es pot fer a través d’aquest enllaç

El regidor d’Inserció Laboral, Daniel Valls, ha explicat que “les cooperatives poden ser una bona alternativa, no només per a les treballadores, sinó també per a les persones empresàries i per al conjunt de la societat, ja que permeten el manteniment dels llocs de treball i garanteixen la continuïtat de l’activitat econòmica i del teixit productiu, comercial i veïnal”.

Per a més informació, cal contactar per correu electrònic a l’adreça empresa@laroca.cat

 

Apunta't de franc a la formació online
Apunta't de franc a la formació online