Dues empreses de la Roca del Vallès reben una distinció per la qualitat turística

Última revisió 26-02-2020 13:59
25/02/2020

Es tracta del restaurant El Pla i de La Roca Village, que han estat distingits amb el segell Biosphere i amb l’acreditació de Punt d’Informació Turística, respectivament

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha organitzat una nova jornada de TurismeVallès, en el qual hi van assistir més 70 empreses i entitats, on es va fer acte d’entrega de les acreditacions com a Punts d’Informació Turística i dels segells Biosphere. En aquesta ocasió han estat reconegudes dues empreses de la Roca del Vallès: el restaurant El Pla,  que han estat distingits amb el segell Biosphere i La Roca Village, que ha rebut l’acreditació de Punt d’Informació Turística (PIT).

El segell Biosphere és una certificació voluntària i independent que suposa una garantia per als turistes en matèria de gestió mediambiental, protecció del patrimoni cultural i defensa de les variables socioeconòmiques d’una empresa o destinació. En el marc del Biosphere es treballa perquè la gestió de l’empresa a nivell intern sigui òptima, sostenible i eficient mitjançant la incorporació de manuals de bones pràctiques. El programa, impulsat per la Diputació i la Cambra de Comerç, permet millorar la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics del municipi, generar contactes i col·laboracions entre les diferents empreses turístiques que hi participen i incidir en l’orientació de l’empresa vers el client i la seva satisfacció.

El programa PIT, que està coordinat i impulsat a nivell provincial per la Diputació de Barcelona i coordinat i gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i Turismevallès al territori, té com a objectiu dotar a equipaments turístics d’informació i coneixements dels atractius i l’oferta turística de la comarca. La implantació d’aquest projecte permet als participants donar resposta a les peticions d’informació turística de forma solvent, contrastada i acurada, conèixer altres equipaments turístics i establir sinergies i millorar la proposta de producte turístic individual a través de la creació de producte combinat amb altres equipaments que hi formin part.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, Raquel Vilardebó, ha felicitat ambdues empreses per aquest reconeixement i ha explicat que “el consistori treballa per incrementar la competitivitat de les empreses turístiques del municipi i augmentar els estàndards de qualitat i sostenibilitat turística de la destinació”.

Durant la jornada, Turismevallès va explicar el Pla d’Accions de Turisme 2020 que consta de 5 eixos estratègics: creació de producte turístic, sostenibilitat i qualitat, comunicació i promoció, turisme intel·ligent i assessorament i governança. En aquest sentit el consistori treballarà estretament amb el Consell Comarcal per tal que la Roca del Vallès es desenvolupi en tots aquests àmbits de qualitat turística.

 

La regidora Raquel Vilardebó amb representants de les empreses premiades
La regidora Raquel Vilardebó amb representants de les empreses premiades

Et pot interessar