Una unitat del Banc de Sang i Teixits serà durant la tarda a la plaça de l’Era per recollir les donacions del veïnat

">

Vine a donar sang el proper dijous 20 de febrer!

Última revisió 04-02-2020 16:05
04/02/2020

Una unitat del Banc de Sang i Teixits serà durant la tarda a la plaça de l’Era per recollir les donacions del veïnat

Els veïns i veïnes de la Roca del Vallès tenen una nova cita per mostrar la seva solidaritat. Serà el dijous 20 de febrer de 17 a 21 h a l’ambulatori de la Plaça de l’Era. Com sempre, és important que el màxim de roquerols i roqueroles hi participeu per tal de fer créixer les reserves de sang i poder ajudar a les persones que ho necessiten.

El Banc de Sang i Teixits ha informat que les reserves que es requereixen amb més urgència són dels grups B negatiu i AB negatiu, i que d’aquí poc entraran en estat crític les reserves de O positiu i negatiu. Així, tots aquells veïns i veïnes que sigueu d’aquests grups és important que en pugueu donar.

Requisits per ser donant de sang

Pots donar sang si tens entre 18 i 70 anys, peses més de 50 quilos i et trobes bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Pots donar sang encara que no estiguis en dejú, prenguis medicaments comuns o tinguis colesterol elevat. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.