S'inicia un nou servei per donar suport als i les joves en la trajectòria acadèmica i laboral

Última revisió 14-05-2021 14:03
14/05/2021

El programa Referents d’Ocupació Juvenil arriba a la Roca del Vallès, on dues professionals es traslladaran a l’INS la Roca cada quinze dies per assessorar i orientar a la joventut.

A partir de dimarts 18 de maig s’inicia un nou servei per a joves que necessitin assessorament i acompanyament en els estudis i també en el procés de transició del sistema educatiu al sistema laboral. Es tracta del programa Referents d’Ocupació Juvenil, una iniciativa del Consell Comarcal del Vallès Oriental amb el suport de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, amb dues professionals que atendran personalment als i les joves i els ajudaran a escollir estudis i trobar feina.

El servei estarà ubicat a l’INS la Roca, els dimarts de cada dues setmanes, i caldrà que els i les joves interessats demanin cita prèvia: 93 842 66 84 o ocupaciojuvenil.vallesoriental@oficinajove.cat . L’objectiu és orientar, acompanyar i informar als i les joves de 16 a 29 anys que estiguin interessats en aquests àmbits.

La regidora de Joventut, Ainoa Herrera, explica que “La reactivació econòmica i social comporta que oferim més serveis als i les joves, que hem patit molt durant la pandèmia i seguirem patint les conseqüències. Amb aquesta iniciativa facilitem el suport i l’emancipació juvenil”.

Aquest servei està pensat per fer acompanyament individual, grupal, xerrades i altres activitats relacionades per facilitat l’apoderament juvenil. Els altres serveis municipals com ara el Servei Local d’Ocupació o els Serveis Socials també interlocutaran amb les Referents d’Ocupació per compartir informació i recursos.