S'inicia el projecte d'agents cívics per millorar la convivència i el civisme a la Roca del Vallès

Última revisió 03-11-2020 16:14
03/11/2020

Treballaran per prevenir problemàtiques a l’espai públic i mediar en conflictes que puguin comportar sancions.

El mercat setmanal de la Torreta serà l’espai on començaran a treballar els dos agents cívics de la Roca del Vallès. Aquestes dues persones, un noi i una noia, faran tasques de sensibilització en temes diversos relacionats amb el civisme del nostre municipi, com per exemple: abocaments en zones de contenidors, respecte en els parcs infantils, recollida d’excrements d’animals, l’ús de les papereres per reduir la brutícia, la correcta mobilitat durant les entrades i sortides dels centres escolars, etc.

En aquesta època de pandèmia també reforçaran la campanya de sensibilització per complir amb les mesures sanitàries, fent incidència en els espais del municipi on es concentren força persones. La tasca es farà en coordinació amb la Policia Local, la qual donarà recolzament en les problemàtiques, que un cop detectades, no es puguin resoldre amb la presència dels agents cívics o que requereixi l’aixecament d’alguna sanció.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Daniel Valls, ha explicat que “Des de l’Ajuntament confiem plenament que la figura dels agents cívics s’integrarà perfectament en la nostra realitat social i servirà per afavorir un millor ús dels espais públics, i una millor interrelació entre els ciutadans que viuen o visiten el nostre municipi”.

Els agents cívics han iniciat les seves tasques al mercat de la Torreta
Els agents cívics han iniciat les seves tasques al mercat de la Torreta