S'estrena el documental "Parlem de Masclisme", protagonitzat pel veïnat de la Roca del Vallès

Última revisió 26-11-2020 13:20
25/11/2020

Al canal de Youtube de l’Ajuntament trobareu aquest reportatge on roquerols i roqueroles reflexionen sobre l’impacte de les actituds masclistes en les seves vides.

En el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, l’Ajuntament de la Roca del Vallès estrena el documental “Parlem de Masclisme”. Aquest reportatge, d’uns 17 minuts de durada, està protagonitzat per diverses veïnes i veïns del municipi i de diverses edats, que es van reunir al CEM el passat mes de setembre per fer el rodatge. El documental ha estat produït pel col·lectiu Violets, qui ha treballat el guió, la filmació i el muntatge.

“Parlem de Masclisme” s’estructura en petites entrevistes intercalades, on els roquerols i roqueroles reflexionen sobre la societat patriarcal. Resulta un documental molt interessant, atès que es pot observar l’evolució de les actituds masclistes al llarg dels anys, i com aquest masclisme és percebut per la població i quins efectes produeix. Es tracten temes de diversos àmbits, com per exemple el masclisme en l’educació, l’esport o les relacions afectives.

L’audiovisual vol ajudar a conscienciar sobre la realitat del masclisme en la nostra societat, i animar a combatre’l. El podeu veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de la Roca del Vallès.

La regidora d’Igualtat, Laura Álvarez Estapé, ha animat a tothom a veure el documental. “Ens hagués agradat estrenar-lo a un centre cultural, amb l’auditori ple, i que fos una gran celebració de la conscienciació col·lectiva contra el masclisme”, ha afirmat, “però de totes maneres volem que el documental arribi a totes i tots i, quan puguem, ja en farem una gran estrena”.

El documental està protagonitzat per veïnes i veïns
El documental està protagonitzat per veïnes i veïns

Vídeos

PARLEM DE MASCLISME