S'amplien les moratòries de desnonaments, el pagament del lloguer i la pròrroga dels contractes

Última revisió 13-05-2021 12:31
13/05/2021

Aquestes mesures faciliten que les famílies amb dificultats puguin romandre a casa seva en un context de crisi econòmica.

El govern espanyol ha aprovat diverses mesures que impedeixen que les famílies vulnerables tinguin més dificultats per mantenir el seu habitatge. Concretament, es prorroga la suspensió dels desnonaments a les famílies afectades per la crisi de la covid-19, fins al proper 9 d'agost de 2021. També hi ha novetats respecte als contractes del lloguer: per una banda, es farà una pròrroga extraordinària dels contractes que finalitzin a l’agost, per un període de 6 mesos; i, per l’altra, s’ampliarà el termini per a sol·licitar la moratòria en el pagament de la renda de lloguer. Podeu consultar aquestes novetats al Butlletí Oficial de l’Estat.

El regidor d’Habitatge, Xavier del Villar, ha explicat: “Les famílies que tinguin interès en aquestes mesures es poden posar en contacte amb el Servei municipal d’Afers Socials i Família o bé amb l’Oficina comarcal d’Habitatge, on rebran assessorament i informació”. Del Villar ha afegit: “Tot i que aquestes mesures són necessàries, entenem que calen, i així ho reclamem des del govern municipal, mesures més ambicioses per ajudar als nostres veïns i veïnes, com pot ser la regulació per llei dels lloguers. Des de l’Ajuntament treballem incansablement per donar tot el suport a la ciutadania amb les eines que disposem”.

 

En aquest sentit, recordem les vies de contacte d’aquests serveis públics:

Serveis Socials de l’Ajuntament de la Roca del Vallès:

938 422 016

absroca@absroca.com

Oficina comarcal d’Habitatge

93 860 07 00

habitatge@vallesoriental.cat

 

Darrerament la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la nova convocatòria d’ajudes per al pagament del lloguer de l’habitatge, destinades a persones que ho necessitin. L’objectiu és  facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer, en un context de crisi econòmica. Trobareu tota la informació aquí