L’Ajuntament de la Roca del Vallès se suma a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI tot reivindicant els valors de la igualtat i la no discriminació.

">

Per un municipi lliure, divers, respectuós i obert

Última revisió 25-06-2020 18:20
25/06/2020

L’Ajuntament de la Roca del Vallès se suma a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI tot reivindicant els valors de la igualtat i la no discriminació.

El proper 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI i des del consistori es vol commemorar aquesta jornada malgrat que, per precaució, no s’organitzarà cap acte a l’espai públic. A través de les xarxes socials es faran arribar a la població missatges de sensibilització respecte a la necessitat de conviure tots i totes amb respecte i per censurar l’homofòbia. De fet l’Ajuntament de la Roca del Vallès es posiciona sense matisos i advoca perquè el municipi sigui plenament obert davant de la diversitat de les persones, maneres de ser, viure i estimar.

Enguany la commemoració del 28 de juny pren especial rellevància després de la crisi sanitària, ja que durant el confinament els col·lectius més discriminats també han patit en especial. Davant d’una realitat complicada per les contínues traves socials i administratives amb que viuen les persones LGTBI, l’Ajuntament expressa el seu compromís cap a la integració dels valors de la igualtat i la no discriminació.

La regidora d’Igualtat, Laura Álvarez, ha expressat “la urgència d’assolir plenament els drets LGTBI” i ha afirmat que “cal que ens centrem en contribuir de forma activa a reivindicar la diversitat sexual i posar fi al sistema binari, la discriminació i la violència contra aquest col·lectiu”.

Servei d’Atenció Integral (SAI)

El SAI LGBTI és un servei per sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia. Aquest recurs es posa en funcionament per donar resposta a aquestes situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local LGBTI. El més proper que tenen els veïns i veïnes es troba a Granollers, i hi podeu contactar a l’adreça lgbti@granollers.cat