Pas endavant per revitalitzar i recuperar la bassa dels ànecs

Última revisió 26-03-2022 10:07
26/03/2022

El consistori s’ha reunit amb tècnics de la Generalitat i l’Agència Catalana de l’Aigua per avançar amb el projecte de manteniment i conservació d’aquest espai natural del municipi.

Avui s’ha celebrat una nova reunió entre Generalitat i Ajuntament per tractar el manteniment i conservació de l’espai natural conegut popularment com la bassa dels ànecs. En aquesta quarta trobada, que ha sigut presencial sobre terreny de la pròpia bassa, hi ha participat l’Alcalde Albet Gil, acompanyat pels regidors Albert Bassa, Dani Valls i Xavier del Villar; a més de representants dels Departaments d’Infraestructures i d’Acció Climàtica, i de l’Agència Catalana de l’Aigua. El regidor de Medi Ambient i Pagesia, Jordi Bacardit, no ha pogut assistir-hi però ha estat present durant tot el procés. Aquesta trobada ha servit per continuar planificant unes actuacions que són llargament reivindicades i demanades per part de la ciutadania i de l’Ajuntament des de fa molts anys.

Seguirem treballant per aconseguir guanyar aquesta millora en l’entorn natural del nostre poble, mantenint el nostre compromís amb el medi ambient i poder fer que el nostre municipi sigui cada dia més respectuós amb el medi natural”, ha manifestat l’alcalde Albert Gil.

La popularment anomenada bassa dels ànecs, propietat de la Generalitat de Catalunya, és un espai molt estimat pel poble i d’un interès natural molt important, i un lloc clau de biodiversitat i espai de lleure i gaudi de l’entorn natural per als roquerols i roqueroles. El projecte està en fase inicial de redacció. L’Ajuntament seguirà treballant perquè aquest espai es pugui recuperar l’abans possible.