Oberta la convocatòria per sol·licitar ajuts per reformar habitatges buits per destinar-los al lloguer

Última revisió 19-07-2021 12:47
19/07/2021

S’han de sol·licitar al Consell Comarcal del Vallès Oriental fins el 16 de setembre.

Les persones propietàries que disposin de pisos desocupats, poden sol·licitar un ajut per fer-hi reformes i destinar l’habitatge al lloguer assequible, a través del programa de la Borsa de lloguer social de l’Oficina comarcal d’Habitatge del Vallès Oriental. D’aquesta manera, l’ens supramunicipal fomenta que s’incrementi el parc d’habitatges i que hi hagi més oferta i oportunitats per a la població. També, que aquesta oferta sigui accessible per a la majoria de famílies.

El regidor d’Habitatge de la Roca del Vallès, Xavier del Villar, ha explicat: “Volem posar al mercat el màxim de pisos buits per frenar la tendència a l’alça dels preus del lloguer. A més, des del Consell Comarcal s’ofereixen totes les garanties perquè propietaris i llogaters tinguin la total tranquil·litat necessària”.

Quina és l’ajuda?

L’import màxim de la subvenció per persona/habitatge és en funció de l’import del conjunt de les actuacions dutes a terme en relació amb l’habitatge i correspon al 75% de les despeses subvencionables acceptades, amb un import màxim de 1.500 euros/habitatge.

Què se subvenciona?

  • Adequació de les peces i els elements que conformen l’habitatge per tal d’obtenir les condicions mínimes d’habitabilitat i les necessàries perquè pugui ser ocupat de manera immediata per un llogater.
  • Les instal·lacions d’aigua, gas, inclosa la calefacció, electricitat i sanejament, per l’adequació de l’habitatge a la normativa.
  • Arranjament de banys i cuines adaptant-los als mínims d’habitabilitat i a les condicions necessàries perquè l’habitatge pugui ser ocupat de manera immediata per un llogater.
  • Millora de l’aïllament tèrmic i/o acústic amb l’adaptació dels elements que conformen els tancaments de l’habitatge.
  • Repàs dels elements de l’habitatge deteriorats per una manca de conservació o manteniment: pintura, terres, fusteria interior i/o exterior, neteja inicial o final de l’habitatge o petites reparacions d’instal·lacions.
  • Millora de l’accessibilitat interior de l’habitatge, com ara substitució de banyera per dutxa, eixamplament de portes, passadissos, habitacions, cambra higiènica o cuina, entre d’altres.
  • Els honoraris facultatius per a l’obtenció de la cèdula d’habitabilitat i/o del certificat d’eficiència energètica.
  • Reparació o substitució de l’element del punt de cocció de la cuina, extracció de fums, i caldera per un altre element amb una millora de qualificació energètica.
  • Tramitació del Butlletí elèctric de l’habitatge i contractació dels subministraments.

Quin és el termini?

El termini de presentació de les sol·licituds es va iniciar el 16 de juliol de 2021, i s’acaba el proper 16 de setembre de 2021.

Com es sol·licita?

Presencialment, amb cita prèvia, a la seu del Consell Comarcal, o telemàticament (http://www.vallesoriental.cat/el-consell/serveis-i-tramits/tramits-i-gestions/-instancia-generica.html ) juntament amb tota la documentació establerta a les bases.

 

Documents adjunts