La data màxima de presentació d’obres és el dimecres 31 de juliol de 2024.

">

Oberta la convocatòria per participar en la 26a edició del Premi Romà Planas i Miró de Memorials Populars

Última revisió 26-03-2024 13:00
26/03/2024

La data màxima de presentació d’obres és el dimecres 31 de juliol de 2024.

L'Ajuntament de la Roca del Vallès i l'Arxiu de la Memòria Popular convoquen una nova edició del certamen internacional Premi Romà Planas i Miró de Memorials Populars per premiar el text memoristic de més interès. La data màxima de presentació d’obres per a aquesta 26a edició del Premi és el dimecres 31 de juliol de 2024, després que la Junta de Govern Local allargués el termini, fixat per al 31 de maig de cada any.

L’autor/a guanyador/a rebrà com a premi 1.200 euros i la publicació de la seva obra. El veredicte es donarà a conèixer en una cerimònia de lliurament, i els autors de les obres finalistes hi seran convidats.  Per participar en el Premi, cal emplenar el formulari (adjunt a la notícia) i enviar-lo a l’Arxiu de la Memòria Popular (Carrer de Catalunya, 24, 08430, La Roca del Vallès). 

Reglament del Premi 

Podeu consultar el Reglament de la 26a edició del Premi Romà Planas i Miró de Memorials Populars en el document adjunt. A mode de resum, expliquem que totes les obres són autobiogràfiques i inèdites, testimoni d’una època concreta de la nostra història narrada per persones no professionals de l’escriptura. Les obres que participen en el Premi passen per un doble procés de selecció: en primer lloc, el Jurat Popular format per veïnat del municipi tria un màxim de cinc obres finalistes mitjançant un procés de selecció en tres rondes de lectura. Les obres finalistes passen al Jurat Estatal que decideix l’obra guanyadora. 

Arxiu de la Memòria Popular 

L’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès té per objectiu la recuperació, la conservació i la catalogació de tot tipus de documentació autobiogràfica, memòries, reculls de correspondència, testimonis, etc. i potenciar el seu fons documental esdevenint un punt de referència internacional en l’àmbit del memorialisme. Per aquest motiu convoca anualment el Premi Romà Planas i Miró de memòries populars.