Noves activitats per fomentar l'apoderament femení i la cohesió veïnal

Última revisió 14-09-2021 14:45
14/09/2021

El 27 de setembre s’inicia un taller d’autodefensa gratuït a la sala polivalent del Mogent.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès continua avançant amb les polítiques de foment de la igualtat efectiva entre dones i homes, i per aconseguir una societat més igualitària i sense discriminació. Així, durant el darrer trimestre de l’any s’iniciaran les activitats per aconseguir un element clau a tal efecte, que és l’apoderament femení i la creació de xarxes relacionals i de suport mutu entre el veïnat. La primera activitat que s’organitzarà serà un taller d’autodefensa.

Les dones majors de 16 anys que estiguin interessades en participar-hi, es poden inscriure de franc per email a infocem@laroca.cat

El taller s’enfoca en una part eminentment pràctica, on s’ensenyaran tècniques d’autoprotecció, però també compta amb una dimensió relacional i emocional que fomenta el coneixement del paradigma masclista i les eines que hi ha per combatre’l. Els conceptes que es tractaran són:

  • Context social de la violència de gènere. Quines són les característiques generals de la violència envers les dones, i el seu marc social i legal, també el procediment per a denunciar una agressió.
  • Com gestionar l’espai personal i posicionar-se per a mantenir la seguretat física. Què significa mantenir la calma en una situació de possible perill i com podem entrenar la capacitat de fer-ho.
  • La comunicació verbal i no verbal, com marcar límits i fer que es respectin i dificultar un possible atac físic.
  • Com adoptar una posició defensiva bàsica i donar dos cops molt bàsics, si cal.

La regidora d’Igualtat, Raquel Vilardebó, ha animat a totes les roqueroles que s’hi inscriguin tot afirmant: “És important que ens coneguem, ens donem suport, creem xarxes i aconseguim que tot el municipi estigui conscienciat sobre el masclisme i, junts i juntes, treballem per una societat més igualitària”.

Les persones amb filles i fills menors d’edat tindran a disposició un servei de guarderia durant les hores i dies que duri el taller. Sol·liciteu-ho al inscriure-us.