Les dones majors de 16 anys que estiguin interessades en participar-hi, es poden inscriure de franc per email a infocem@laroca.cat

">

Nova edició del taller d'autodefensa gratuït per a dones

Última revisió 11-01-2022 16:18
11/01/2022

Les dones majors de 16 anys que estiguin interessades en participar-hi, es poden inscriure de franc per email a infocem@laroca.cat

Després de l’èxit que va tenir la primera edició del “Defensa’t”, l’Ajuntament de la Roca del Vallès organitza properament de nou aquest curs d’autodefensa gratuït per a dones. La regidora d’Igualtat, Raquel Vilardebó, ha explicat: “El consistori continua avançant amb les polítiques de foment de la igualtat efectiva entre dones i homes, i per aconseguir una societat més igualitària i sense discriminació”.

Aquesta segona edició començarà el 24 de gener i s’allargarà durant vuit setmanes. Les dones majors de 16 anys que estiguin interessades en participar-hi, es poden inscriure de franc per email a infocem@laroca.cat . Tindran prioritat les persones que van mostrar interès en la primera edició i es van quedar fora per manca de places lliures. Les persones amb filles i fills menors d’edat tindran a disposició un servei de guarderia durant les hores i dies que duri el taller. Sol·liciteu-ho al inscriure-us.

Com és aquest taller?

El taller s’enfoca en una part eminentment pràctica, on s’ensenyaran tècniques d’autoprotecció, però també compta amb una dimensió relacional i emocional que fomenta el coneixement del paradigma masclista i les eines que hi ha per combatre’l. Els conceptes que es tractaran són:

  • Context social de la violència de gènere. Quines són les característiques generals de la violència envers les dones, i el seu marc social i legal, també el procediment per a denunciar una agressió.
  • Com gestionar l’espai personal i posicionar-se per a mantenir la seguretat física. Què significa mantenir la calma en una situació de possible perill i com podem entrenar la capacitat de fer-ho.
  • La comunicació verbal i no verbal, com marcar límits i fer que es respectin i dificultar un possible atac físic.
  • Com adoptar una posició defensiva bàsica i donar dos cops molt bàsics, si cal.