Nous ajuts per a la rehabilitació de pisos que es destinin al lloguer assequible

Última revisió 24-08-2021 11:12
24/08/2021

El termini de presentació de les sol·licituds s’acaba el proper 16 de setembre de 2021.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ofereix subvencions per fomentar el lloguer i l’habitatge assequible. Es dirigeixen a persones físiques o jurídiques privades propietàries d’habitatges desocupats ubicats a la comarca, per destinar-los al lloguer per mitjà del programa de la Borsa de lloguer social de l’Oficina comarcal d’Habitatge del Vallès Oriental. En concret se subvencionen les obres que es facin per destinar-los al lloguer. Trobareu tota la informació i documentació aquí

El regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, Xavier del Villar, ha animat a fer servir aquest servei del Consell Comarcal atès “que dona les màximes garanties a la propietat i molts beneficis, i a la vegada s’ajuda a les persones que necessiten una llar a aconseguir-ne en bones condicions”.

De quant és l’ajut?

L’import màxim de la subvenció per persona/habitatge és en funció de l’import del conjunt de les actuacions dutes a terme en relació amb l’habitatge i correspon al 75% de les despeses subvencionables acceptades, amb un import màxim de 1.500 euros/habitatge (IVA exclòs).

Quines són les actuacions subvencionables?

  • Adequació per tal d’obtenir les condicions mínimes d’habitabilitat i les necessàries perquè pugui ser ocupat de manera immediata per un llogater.
  • Les instal·lacions d’aigua, gas, inclosa la calefacció, electricitat i sanejament, per l’adequació de l’habitatge a la normativa.
  • Arranjament de banys i cuines adaptant-los als mínims d’habitabilitat i a les condicions necessàries perquè l’habitatge pugui ser ocupat de manera immediata per un llogater.
  • Millora de l’aïllament tèrmic i/o acústic amb l’adaptació dels elements que conformen els tancaments de l’habitatge.
  • Repàs dels elements de l’habitatge deteriorats per una manca de conservació o manteniment: pintura, terres, fusteria interior i/o exterior, neteja inicial o final de l’habitatge o petites reparacions d’instal·lacions.
  • Millora de l’accessibilitat interior de l’habitatge, com ara substitució de banyera per dutxa, eixamplament de portes, passadissos, habitacions, cambra higiènica o cuina, entre d’altres.
  • Els honoraris facultatius per a l’obtenció de la cèdula d’habitabilitat i/o del certificat d’eficiència energètica.
  • Reparació o substitució de l’element del punt de cocció de la cuina, extracció de fums, i caldera per un altre element amb una millora de qualificació energètica.
  • Tramitació del Butlletí elèctric de l’habitatge i contractació dels subministraments.

 

Quin és el termini per presentar la sol·licitud?

El termini de presentació de les sol·licituds s’acaba el proper 16 de setembre de 2021.

Com es sol·licita?

Presencialment, amb cita prèvia, a la seu del Consell Comarcal, o telemàticament (http://www.vallesoriental.cat/el-consell/serveis-i-tramits/tramits-i-gestions/-instancia-generica.html) juntament amb tota la documentació establerta a les bases.