La Policia Local està realitzant una campanya per advertir al veïnat de la normativa i la propera interposició de sancions si s’incompleix.

">

L'Ajuntament recorda que l'ús de la mascareta és obligatori i reforçarà els controls a la via pública

Última revisió 15-07-2020 16:04
15/07/2020

La Policia Local està realitzant una campanya per advertir al veïnat de la normativa i la propera interposició de sancions si s’incompleix.

Els darrers repunts dels contagis de la COVID-19 al Segrià i l’Àrea Metropolitana de Barcelona fan imprescindible que les mesures sanitàries es compleixin estrictament. Aquestes es poden condensar en bàsicament tres regles generals: l’ús de la mascareta, mantenir la distància entre persones i higiene de mans molt regular. La Generalitat de Catalunya va decretar l’obligatorietat de dur la mascareta a tot el país, pels majors de 6 anys i que no tinguin problemes de salut, i la Policia Local de la Roca del Vallès ha estat duent una tasca informativa els darrers dies perquè el veïnat tingui present la norma.

El cap de la Policia Local, Manel Vivas, ha explicat que “durant les patrulles ens hem trobat moltes persones que desconeixien que era obligatori l’ús de la mascareta, i d’altres que directament la rebutjaven. Gràcies a aquesta campanya hem aconseguit que molts veïns i veïnes prenguin consciència, que és el nostre principal objectiu”. Durant les patrulles els agents també han repartit mascaretes a les persones que manifestaven que no en tenien.

Campanya sancionadora

En els propers dies el consistori començarà a interposar sancions a les persones que no portin la mascareta a l’espai públic. Es considera que després de setmanes de reforç del missatge per part de totes les institucions, qui no en porti està posant en risc la salut pública de manera premeditada, i per tant se li aixecarà una acta de sanció que pot ascendir als 100 euros.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Daniel Valls, ha afirmat que “l’objectiu final és que entre tots, a través del trinomi mascareta – distància – mans evitem que els rebrots s’estenguin i s’arrelin en el nostre entorn més proper i això ens evoqui a una situació de retorn al confinament. Cal més civisme que mai”.