L'Ajuntament millora el control del cens de gats ferals i la seva salut

Última revisió 18-03-2022 08:30
17/03/2022

Una empresa especialitzada iniciarà un estudi de la població i farà esterilitzacions.

Els gats ferals, que anomenem popularment “de carrer”, són uns animals que conviuen amb nosaltres i és important que l’Ajuntament en porti un control, sobretot per temes de salut pública. Així, de la mateixa manera que es fa amb els coloms o les cotorres, el consistori ha contractat una empresa especialitzada -Biodiversitat.cat-, per millorar el control de les colònies de gats. També es compta amb la col·laboració de l'entitat Gats la Roca.

Així, el 21 de març es farà una primera jornada de treball per elaborar un cens, que tindrà lloc a la Pineda. Els especialistes capturaran exemplars per explorar la seva salut, fer un recompte i estudiar si cal fer esterilitzacions per controlar la població. Totes les colònies de gats ferals estan identificades i hi ha persones responsables que les controlen. Això és important atès que hi ha veïnat que ho desconeix i alimenta als gats, creant-los alteracions en les dietes i conseqüents problemes de salut.

La regidora de Salut Pública, Marta Pujol, ha explicat: “La convivència amb espècies animals en l’entorn urbà és complexa, però des del govern vetllarem sempre per mantenir en bones condicions les colònies i garantir, així la salubritat i seguretat del veïnat”.