L'Ajuntament de la Roca del Vallès reclama una actuació urgent per desmuntar l'estructura del peatge

Última revisió 01-10-2021 12:24
01/10/2021

L’impacte sobre la mobilitat i el medi ambient és “preocupant” i el consistori demana “compromís ferm” per fer les actuacions necessàries per no “seguir perjudicant” la ciutadania de la Roca del Vallès.

El municipi de la Roca del Vallès sosté, des de fa dècades, diverses infraestructures claus del país, fet que li comporta moltes repercussions en els àmbits de l’estructura de la població, sobre la mobilitat i també el medi ambient. És el cas de l’autopista AP7, i en concret del peatge que hi ha al municipi. 

L’Ajuntament és en permanent contacte amb el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, que està sotmesa a retencions de trànsit diàries, a més de l’empobriment de la qualitat de l’aire. En especial a la zona de Santa Agnès de Malanyanes, on des de fa temps es reclama una millora dels accessos per garantir la seguretat d ela població.

La liberalització del peatge de l’autopista ha comportat un augment del trànsit, a la vegada que no s’ha adequat la via i es formen moltes retencions pràcticament a diari. Per l’Ajuntament, l’obertura de vials és una mesura totalment insuficient, i reclama que s’actuï urgentment per desmuntar tota l’estructura del peatge. A la vegada, cal que s’adeqüi la via i es reforcin els elements de seguretat.

L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, ha manifestat: “La Roca sempre ha estat solidària amb el país, i ara reclamem que s’inverteixi per donar una mica més de suport a la nostra gent. L’aixecament de les barreres del peatge ha tingut un impacte preocupant, i cal que es prenguin mesures perquè no es perjudiqui la qualitat de vida del nostre veïnat. Volem un compromís ferm de les altres administracions per tirar endavant les iniciatives de millora necessàries”.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès estarà amatent i mostra la total col·laboració per resoldre el problema sobrevingut. A la vegada, s’espera que aquest tema es resolgui l’abans possible, i que s’abordin altres projectes pendents al municipi.