Els tallers seran l’1 de febrer amb les entitats culturals; el 8 de febrer, amb les esportives; el 15 de febrer, amb les socials; i el 22 febrer, amb les entitats juvenils i el jovent no organitzat.

">

L'Ajuntament convoca els tallers participatius per decidir com serà el futur equipament per a les entitats i el jovent de la Roca del Vallès

Última revisió 02-02-2024 18:42
29/01/2024

Els tallers seran l’1 de febrer amb les entitats culturals; el 8 de febrer, amb les esportives; el 15 de febrer, amb les socials; i el 22 febrer, amb les entitats juvenils i el jovent no organitzat.

L'Ajuntament de la Roca del Vallès té previst dur a terme, durant el primer trimestre de l’any, un procés participatiu per tal de projectar el futur equipament per a les entitats i el jovent. Hi ha previstos quatre tallers, que tindran lloc a les 19.15 h al Centre Cultural La Roca: 

  • 1 de febrer, amb entitats culturals. 
  • 8 de febrer, amb entitats esportives. 
  • 15 de febrer, amb entitats socials. 
  • 22 febrer, amb entitats juvenils i el jovent no organitzat.  

Tot plegat finalitzarà, ja al mes de març, amb una última sessió de presentació de resultats dels diferents tallers realitzats. 

Presentat el procés participatiu 

La primera sessió del procés participatiu es va celebrar el 23 de gener al Centre Cultural la Roca i va servir per explicar a les entitats com serà aquest procés consultiu. A la sessió van participar-hi l'alcaldessa, Marta Pujol, la regidora de Participació, Míriam Escalona, el primer tinent d'alcaldia, Daniel Valls, i el dinamitzador del procés, Gerard Quiñones, de la consultora Neòpolis. 
 
L'alcaldessa, Marta Pujol, va afirmar en la sessió de presentació: “Tot allò que fem en el poble ho hem de fer acompanyats de la gent, si no, no tindrem èxit. Segueixo creient-me que aquest procés participatiu ha de desembocar en una decisió final col·legiada, no només tenint en compte als membres del govern i del plenari, sinó que ha de ser una decisió presa entre tots, amb els encerts i els errors que això pot provocar, perquè que al final serà una decisió amb la que tothom estarà convençut, perquè l’haurem pres tots plegats”. 

Avançant en els projectes estratègics    

El centre per a les entitats i el jovent és un dels cincs projectes estratègics que el govern de la Roca del Vallès té previst desenvolupar en aquest mandat 2023-2027. Les altres actuacions són el casal de joves, el centre per a gent gran, l’espai de la Rectoria Vella i la terrassa del Centre Cultural La Torreta. Des que va començar el mandat, l’Ajuntament està treballant en el desenvolupament d’actuacions estratègiques que serveixin per desenvolupar els eixos prioritaris del mandat, que són, entre d’altres, el suport a les entitats en la seva tasca de dinamització i cohesió del municipi, la millora dels serveis adreçats al col·lectiu jove, i l’atenció a les persones grans.