El proper 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac i la Generalitat ha editat una guia de recomanacions per a protegir els i les joves de la manipulació de la indústria i prevenir el consum de tabac i nicotina

">

La Roca del Vallès se suma a la campanya de prevenció del tabaquisme entre el jovent

Última revisió 26-05-2020 10:33
26/05/2020

El proper 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac i la Generalitat ha editat una guia de recomanacions per a protegir els i les joves de la manipulació de la indústria i prevenir el consum de tabac i nicotina

S’estima que pràcticament un 30% de la població catalana d’entre els 15 i els 34 anys és fumadora. Tot i que la xifra s’ha reduït continua representant un part molt significativa de la població juvenil, a més d’un problema seriós de salut pública. Així, cada any l’OMS commemora el Dia Mundial Sense Tabac, una jornada que serveix per posar sobre la taula aquesta problemàtica. El proper 31 de maig és el dia en qüestió, però l’Ajuntament de la Roca del Vallès ja vol fer difusió de les iniciatives comunicatives que s’han creat per contribuir a la informació del jovent.

D’aquesta manera, us fem a l’abast la guia que ha elaborat la Generalitat de Catalunya per prevenir als i les joves de les pràctiques manipuladores que executen les empreses tabaqueres per tal d’arribar al públic juvenil. Són estratègies de màrqueting que volen vincular el tabac amb aspectes positius i inofensius, sobretot en el cas dels inhaladors de nicotina electrònics. Per tal d’identificar-les i conscienciar a la població, podeu consultar el document aquí.

La regidora de Salut Pública, Marta Pujol, ha explicat que “hem de desterrar d’una vegada per totes les imatges que vinculen fumar amb aspectes positius. No en té res de positiu, és molt perjudicial per la salut i quan abans s’afronti l’addicció més possibilitats hi ha de superar-la”. Per la seva banda, la regidora de Joventut, Ainoa Herrera, ha explicat que “farem tota la difusió necessària, sobretot des de l’Instagram de l’Espai Jove, per tal que els i les joves no es deixin prendre el pèl i tinguin clar que el tabac i els inhaladors de nicotina són nocius, i que el millor és passar i seguir un estil de vida saludable”.

L’Ajuntament vol recordar que la població té a disposició el servei Contraddicció, d’informació i assessorament sobre addiccions a drogues i pantalles. Si hi voleu contactar, ho podeu fer a través del correu electrònic urrutiama@laroca.cat.