La Roca del Vallès renova la petició per continuar essent municipi turístic

Última revisió 19-05-2021 11:51
19/05/2021

Aquesta denominació suposa una oportunitat per impulsar el comerç i la restauració locals, en un context d’auge del turisme nacional.

El Ple municipal va aprovar sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que la Roca del Vallès continuï essent considerat com a municipi turístic. Aquesta denominació s’acabava el proper 1 d’agost atès que la llei es va renovar el passat 2017, i ara s’ha actualitzat la petició per adaptar-se a la nova normativa.

El municipi de la Roca del Vallès compleix amb la condició de ser un lloc de gran afluència de visitants, en base al fet que durant cinc anys consecutius ha rebut anualment més d’1 milió de turistes, majoritàriament per l’equipament singular que suposa el centre comercial La Roca Village. Aquestes xifres situen al municipi entre les principals destinacions de visitants de Catalunya i, juntament amb Montserrat, el principal atractor de visitants de l’interior del territori català.

Més enllà del turisme de compres, la Roca del Vallès és un municipi divers amb una gran riquesa de natura i paisatge i un patrimoni arqueològic de gran valor, amb una rica vida cultural i esportiva. Forma part del Parc Natural Serralada, on s’hi poden practicar multitud d’activitats esportives i de lleure, i on trobem la Ruta Prehistòrica de la Roca (un dels elements més emblemàtics del patrimoni cultural del Vallès Oriental). Tots aquests elements també es beneficien d’aquesta denominació de municipi turístic, per les sinergies que s’estableixen amb La Roca Village.

La regidora de Turisme, Raquel Vilardebó, ha explicat que “treballem conjuntament amb el comerç i la restauració locals per impulsar aquests sectors i aprofitar les oportunitats que genera ser municipi turístic. En especial volem aprofitar que el turisme nacional està en expansió per aconseguir més visites al centre de la Roca i als establiments de tot el municipi”.

Gràcies a la denominació de municipi turístic, els establiments roquerols compten amb avantatges per oferir serveis i flexibilitat horària. A més, les administracions turístiques poden emprar els mitjans de promoció establerts per la Llei i tots els altres que considerin necessaris per al foment del turisme i la promoció i la protecció dels recursos turístics.

El Ple municipal va aprovar renovar aquesta petició amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, Junts per la Roca i Ciutadans, l’abstenció del Partit dels Socialistes i el vot contrari de La Roca en Comú.