Territori impulsa la construcció d’una rotonda per afavorir la canalització del trànsit.

S’apliquen mesures de reducció de la velocitat màxima de circulació i de reforç de la senyalització.

 

">

La Generalitat construirà una rotonda per millorar la mobilitat a Santa Agnès

Última revisió 28-12-2022 13:53
28/12/2022

Territori impulsa la construcció d’una rotonda per afavorir la canalització del trànsit.

S’apliquen mesures de reducció de la velocitat màxima de circulació i de reforç de la senyalització.

 

El Departament de Territori ha impulsat la construcció d’una nova rotonda per a millorar la seguretat viària en un accés al nucli de Santa Agnès de Malanyanes (la Roca del Vallès) des de la carretera BV-5105. El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla, i el director d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat i Soto, han anunciat que el Departament té en marxa la redacció del projecte en una visita a aquesta carretera, juntament amb l’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil i Gutiérrez. Aquesta actuació s’emmarca en un conjunt de mesures que la Generalitat està portant a terme per afavorir la seguretat viària en els accessos a Santa Agnès de Malanyanes, en consens amb el municipi.

La nova rotonda es construirà al tronc de la carretera BV-5105 i substituirà l’actual intersecció en forma de T amb carril central, situada al quilòmetre 0,7, a l’alçada de l’avinguda d’Antoni Gaudí. Tindrà 45 metres de diàmetre. Es preveu que el projecte estigui redactat abans de l’estiu i les obres comencin la primavera de 2024, amb una inversió estimada de 650.000 euros. La nova rotonda millorarà la canalització del trànsit, en un entorn que registra al voltant de 17.000 vehicles diaris.

En paral·lel, el Departament està desenvolupant diverses mesures de seguretat viària. Així, aquest desembre s’han implantat mesures com la reducció a 60 km/h de la velocitat màxima a la carretera BV-5105, entre els enllaços de les autopistes C-60 i AP-7, i s’ha reforçat amb panells de fons groc la senyalització vertical per augmentar la percepció dels conductors de l’existència dels dos accessos. Així mateix, s’han instal·lat bandes sonores d’alerta abans de la intersecció del quilòmetre 0,7 i s’han col·locat balises cilíndriques per evitar avançaments antireglamentaris.

Així mateix, a partir del mes vinent, es pintaran de vermell els carrils centrals de les dues interseccions d’accés a Santa Agnès de Malanyanes, un dels quals, a més, es perllongarà.