La festivitat s’iniciarà a les 11.30 h amb la tradicional benedicció dels animals a l’Església de Sant Sadurní, i seguirà amb els Tres Tombs.  

">

La festa dels Tres Tombs arriba el 18 de febrer a la Roca del Vallès

Última revisió 16-02-2024 08:46
14/02/2024

La festivitat s’iniciarà a les 11.30 h amb la tradicional benedicció dels animals a l’Església de Sant Sadurní, i seguirà amb els Tres Tombs.  

La tradició de la festa dels Tres Tombs se celebrarà un any més al municipi, gràcies als Amics dels Arriers de la Roca del Vallès, el proper diumenge 18 de febrer. Aquesta festivitat es va començar a celebrar per Sant Antoni Abat, patró dels animals de peu rodó i, per extensió, de tots els animals domèstics, així com dels traginers. La tradició mana fer tres voltes a l’església amb els animals per obtenir la benedicció i bona fortuna durant l’any.  

A la Roca del Vallès la festivitat se celebrarà a l’església de Sant Sadurní a les 11.30 h amb la tradicional benedicció de tots els participants i serà el punt d’inici del recorregut dels Tres Tombs. L’organització ofereix un servei de veterinària especialista en èquids per atendre possibles incidències. L'associació recorda als participants que els animals han d'estar en condicions adequades (higiènica i sanitàriament) i degudament documentats durant la celebració de la festa. També que Amics dels Arriers de la Roca del Vallès es reserva el dret d'admissió. 

Recorregut 

El recorregut encapçalat pels Tabalers de la Colla dels Diables de la Roca serà el següent: C. Major, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Espronceda, C. Prat de la Riba, C. Indústria, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Enric Granados, C. Gayarre, C. Frederic Mompou, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Espronceda, C. Prat de la Riba, C. Indústria, C. Hermenegild Carrera, C. Lluís Millet, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. de Sant Josep i final a la plaça Sant Jordi.  

Programa de la jornada 

De 9 a 10 h a l’Escola Mogent hi haurà l’esmorzar popular i de benvinguda a tots els participants, i cap a les 11 h es farà la concentració de tots els participants en la benedicció a La Riera. Un cop acabada la benedicció, es farà un pica-pica popular a la plaça de l’Era.  

L’Ajuntament agraeix, un any més, la tasca de l’associació dels Amics dels Arriers per l’organització de la jornada, i de les altres entitats i empreses que hi col·laboren: Grup de Tabalers dels Diables la Roca, Forn de Pa “Pa amb tomàquet”, CoAliment, Bar Los Cobos i Ca la Farrera.