Serà el 21 de maig i recorrerà els espais forestals i passarà per llocs singulars com la Pedra Foradada o el Dolmen de Can Planes

">

La Biblioteca organitza una sortida per conèixer el patrimoni natural del nostre municipi

Última revisió 18-05-2022 19:06
18/05/2022

Serà el 21 de maig i recorrerà els espais forestals i passarà per llocs singulars com la Pedra Foradada o el Dolmen de Can Planes

La Biblioteca de la Roca del Vallès s’ha sumat al projecte “Parcs i biblioteques... Naturalment!”, una iniciativa de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer el territori, així com el patrimoni natural i cultural del nostre entorn. D’aquesta manera, oferirà una programació lligada a 4 efemèrides anuals que celebraran tots els parcs naturals de Catalunya amb l’objectiu d’apropar la lectura i la natura. La primera serà el 21 de maig, amb una proposta per conèixer la riquesa natural de la Roca del Vallès.

Es tracta d’una sortida de descoberta naturalista per conèixer la geologia, la vegetació, la fauna i els usos tradicionals i moderns dels boscos i els camps de l’entorn natural de la Roca. A través d'eines pedagògiques i jocs diversos podrem identificar les roques, els arbres i arbustos i, fins i tot, els rastres d'animals (petjades, femtes, etc.). Hi haurà activitats diverses com la identificació dels cants dels ocells, descobertes de la Pedra Foradada i el Dolmen de Can Planes, etc.

La Roca del Vallès es troba dins de l’àrea d’influència del parc natural de la Serralada Litoral i el Montnegre, per aquesta raó la Biblioteca vol incentivar i promoure el coneixement del nostre entorn natural i impulsar vincles de cooperació amb el parc de l’àrea d’influència on s’ubica el nostre municipi. És recomanable anar ben calçat i amb roba adequada. Si teniu prismàtics, porteu-los.

Trobareu més informació al web de la Biblioteca: https://www.bibliolaroca.cat/

https://parcs.diba.cat/es/web/agenda/litoral
https://bibliotecavirtual.diba.cat/es/parcs-i-biblios