El departament de Salut demana que es doni prioritat a les persones que la necessiten, per evitar col·lapsar el sistema

">

Ja es pot anar a recollir una mascareta de franc per persona a les farmàcies

Última revisió 21-04-2020 18:15
21/04/2020

El departament de Salut demana que es doni prioritat a les persones que la necessiten, per evitar col·lapsar el sistema

Després d’alguns problemes en el sistema informàtic de material sanitari de les farmàcies, la Generalitat garanteix que totes les persones ja poden anar a recollir una mascareta de franc a qualsevol farmàcia del país. Es tracta d’una iniciativa del govern per tal de garantir la salut i evitar més contagis, oferint amb la targeta sanitària una mascareta quirúrgica 2R de triple capa. En principi la Generalitat només dispensarà una mascareta per persona en aquesta primera fase de la campanya, i més endavant hi haurà la possibilitat d’adquirir-ne una altra a un cost inferior a 1 euro.

Per evitar el col·lapse és important que es doni prioritat a les persones vulnerables i les que s’hagin incorporat una altra vegada a la feina, i que siguin aquestes les primeres en poder accedir-hi. Així, es prega al conjunt de la ciutadania que vagi a la farmàcia a recollir la mascareta en els propers dies, de manera esglaonada i evitant aglomeracions en aquests establiments. Les farmàcies també podran limitar l’entrega de les mascaretes pel mateix motiu.

La regidora de Salut Pública, Marta Pujol, ha explicat que “la mascareta és un element de protecció molt important però hem de ser conscients que per sí sola no n’hi ha prou. Hem de seguir confinats, quan anem a comprar hem de mantenir les distàncies i ser molt escrupolosos amb la higiene. Sabem que la immensa majoria del veïnat està complint amb totes les mesures amb molta responsabilitat, i els volem donar les gràcies des del consistori”.