Ja és aquí la Festa Major de Santa Agnès de Malanyanes!

Última revisió 20-08-2021 13:00
06/08/2021

Els dies 19, 20, 21 i 22 d’agost, la segona festa major de l’estiu roquerol omplirà de diversió i festa els carrers del poble

Després de viure la Festa Major de la Torreta, arriba la segona data assenyalada de l’estiu roquerol: la Festa Major de Santa Agnès de Malanyanes. Del 19 al 22 d’agost, els veïns i les veïnes podran gaudir de nous torneigs esportius, concerts, activitats infantils i moltes propostes més. «Aquest any, més ferms que el darrer, cal aixecar ben alta la copa de cava per tots: pels qui ens han guarit, pels qui ens han facilitat assumir els mals tràngols, pels qui tenim al costat i sobretot per tots aquells que hem deixat enrere en una pandèmia que tant de bo mai hagués succeït. Gaudim doncs, de l'oportunitat del moment, obrim de bat a bat els carrers i places del nostre poble i siguem curosos. Fem que la Festa Major d'enguany sigui tot un exemple de rauxa, però amb molt de seny», afirma el regidor de Cultura, David Espuña. 

A causa de la situació sanitària, tots els actes comptaran amb un estricte protocol de prevenció i seguretat per fer front a la Covid-19 i garantir el benestar de totes les persones participants. Així doncs, enguany serà una celebració popular adaptada a la normativa: amb el públic assegut, control d’aforament i totes les mesures higièniques habituals.

Els actes començaran oficialment el dijous 19 d’agost amb la gran final del VIII Torneig de Rummikub que se celebrarà al Centre Cívic de Santa Agnès de 16 a 18 hores. Prèviament, del 16 al 18 d’agost, a les tardes i al mateix espai, es disputaran els diferents enfrontaments del torneig. Les persones que vulguin participar-hi poden inscriure’s enviant un correu electrònic a p.canyes@gmail.com o trucant al telèfon 616 495 438. També, del 17 al 19 d’agost, de 19 a 21 hores, el Centre Cívic de Santa Agnès acollirà una exposició d’artistes.

De la mateixa manera, les persones aficionades al futbol podran posar a prova les seves habilitats en el Torneig de Futbol. El dijous 19 d’agost, a les 18 hores, s’organitzarà la popular prova esportiva que comptarà amb dues categories mixtes: una de menors de 13 anys (13 anys inclosos) i una de majors de 14 anys (14 anys inclosos). Per a participar-hi, cal enviar un missatge al telèfon 606 751 707. Així mateix, el primer dia de la Festa Major de Santa Agnès de Malanyanes finalitzarà amb un espectacle de foc estàtic a càrrec de l’Associació Cultural 666 Diables de La Roca. L’acte es farà a les 22 hores a la pista annexa de l’escola i l’aforament serà limitat.

El divendres 20 d’agost, de 16 a 21 hores, al Centre Cívic de Santa Agnès de Malanyanes, se celebrarà un Torneig de Tennis Taula. La proposta també comptarà amb dues categories mixtes: una de menors de 13 anys (13 anys inclosos) i una de majors de 14 anys (14 anys inclosos). Les persones interessades han d’enviar un missatge al telèfon 644 341 205. A les 22 hores, a l’Horta de la Rectoria, es donarà el tret de sortida oficial a la Festa Major amb el pregó inaugural, que anirà a càrrec dels Joves de Santa Agnès. Tot seguit, el grup Pirat’s Sound Sistema farà gaudir al públic amb les seves cançons festives i reivindicatives.

El dissabte 21 d’agost arrencarà amb una caminada familiar. La ruta començarà a les 9 hores a la Plaça de l’Església. Es recomana a les persones participants portar roba còmoda, calçat adequat, aigua i esmorzar. A les 12 hores, s’organitzarà l’espectacle de màgia familiar ‘Il·lusions amb il·lusió’ amb el Mag Pep al Centre Cívic de Santa Agnès. Per a assistir-hi, cal reservar prèviament l’entrada en aquest enllaç. A les 17 hores, hi haurà una gimcana de poble a l’Horta de la Rectoria i a les 18 hores, karaoke de Festa Major. A la nit, el Centre Cívic de Santa Agnès de Malanyanes acollirà la representació teatral ‘Isabel Cinc Hores’ amb Carme Sansa. L’acte serà a les 21.30 hores i l’aforament serà limitat. La venda d’entrades es farà el divendres 13 d’agost i el dilluns 16 d’agost, de 17 a 20 hores, al mateix espai. Tot seguit, a les 22.30 hores, l’Horta de la Rectoria acollirà el concert de la Tribut FM, un repàs dels grans temes que sonen habitualment a les festes majors.

El diumenge 22 d’agost, a les 12.15 hores, se celebrarà l’ofici solemne de Festa Major a la Parròquia de Santa Agnès de Malanyanes i en acabar, hi haurà una mostra de balls de gegants a càrrec de la Colla Gegantera de La Roca del Vallès a la Plaça de l’Església. Així mateix, a les 18.30 hores, s’impulsarà a l’Horta de la Rectoria una sessió d’activitats infantils amb ’A parts iguals’, que inclourà jocs gegants, el gran taller de circ, jocs d’aventura i moltes sorpreses més. A continuació, a l’Horta de la Rectoria, s’organitzarà un circuit de cars a pedals. Finalment, a les 22 hores, la Festa Major de Santa Agnès s’acomiadarà a l’Horta de la Rectoria amb un concert d’havaneres a càrrec de Les Anxovetes, un grup cantat íntegrament en femení que ofereix un ampli repertori de cançons.

I CONCURS DE FOTOGRAFIA A INSTAGRAM DE LA FESTA MAJOR 2021
Aquest estiu, l’associació La Roca Càmera Club, amb el suport de l’Ajuntament, impulsa un engrescador concurs fotogràfic. La participació és lliure i gratuïta. El principal requisit és que les imatges que es presentin al certamen han d’haver estat capturades durant aquest 2021 a les festes majors de La Torreta, Santa Agnès de Malanyanes i La Roca del Vallès. La data límit per a participar-hi és el pròxim dijous 30 de setembre.

IMPORTANT: La programació pot variar en funció de l’evolució de la crisi sanitària.

Festa Major de Santa Agnès de Malanyanes 2021
Festa Major de Santa Agnès de Malanyanes 2021