Finalitzen les tasques de neteja i desbrossament del Torrent de Valldoriolf

Última revisió 01-03-2022 10:29
01/03/2022

Els treballs garanteixen que la riera pugui absorbir el màxim de cabdal d’aigua en cas de pluges intenses

L’Ajuntament de la Roca del Vallès ha enllestit les tasques d’arranjament del Torrent de Valldoriolf, al seu pas per la Torreta. Els treballs han consistit amb la neteja de la llera i la retirada de canyes i pedres, per tal que l’aigua es desguassi correctament. Es tracta de la primera fase d’aquests treballs, i durant l’any es farà al tram que resta d’aquesta riera.

“Amb aquesta actuació garantim que el torrent estigui en bones condicions abans de la temporada primaveral, quan més pluges hi ha. Així, es podrà absorbir l’aigua de manera correcta i sense elements que puguin obstaculitzar el seu pas cap al riu”, ha explicat el regidor de Medi Ambient i Pagesia, Jordi Bacardit.

Les obres han consistit amb la retirada del rizoma (herbes i arrels) de la llera, i treure la canya que hi creix. La desbrossada ha estat selectiva, ja que s'ha marcat prèviament els exemplars autòctons per evitar no ser afectats. Un cop realitzat el desbrossament s'ha procedit a la revegetació i el manteniment de les espècies plantades, així com el recobriment dels marges per evitar la seva erosió. En total s'ha tractat una superfície d'uns 1500 metres de llarg per uns 20 metres d'amplada variable i desnivell. S’han plantat sargues, saulics, freixes, gatells i tamarius, tots procedents del nostre país.