A causa de la pandèmia de la Covid-19, es manté obert el centre de salut de la Roca, tot esperant una millora per a poder obrir els consultoris locals com més aviat millor.

">

Els consultoris de la Torreta i Santa Agnès reforçaran l'atenció telemàtica mentre no puguin reobrir

Última revisió 12-08-2020 08:17
06/08/2020

A causa de la pandèmia de la Covid-19, es manté obert el centre de salut de la Roca, tot esperant una millora per a poder obrir els consultoris locals com més aviat millor.

L’Ajuntament s’ha reunit amb la direcció de l’Àrea Bàsica de Salut de la Roca del Vallès per interessar-se sobre els plans per reobrir els consultoris de la Torreta i Sant Agnès. De moment es rebutja que aquests dos dispensaris puguin atendre presencialment al veïnat, ja que asseguren que els centres no estan preparats perquè els usuaris i usuàries puguin mantenir les distàncies de seguretat. Així, de moment només mantindrà obert l'edifici del Centre d’Atenció Primària Vicenç Papaceit de la Roca.

Tot i això, si l’evolució de la pandèmia és favorable, els plans de reobertura podrien implementar-se tan aviat com es pugui. Mentrestant, els i les professionals del consultori continuen treballant i atenent a domicili a les persones que no es poden desplaçar a la Roca. També fan atenció telefònica continuada a malalts crònics i s’està treballant per implementar un servei de videotrucades. En la reunió es va acordar que es reforçaria aquest servei atès que el tancament dels consultoris s’ha allargat molt en el temps i no hi ha cap data fixa per la reobertura.

La regidora de Salut Pública, Marta Pujol, ha afirmat que “en un moment d’extraordinària dificultat els nostres professionals sanitaris han fet una feina extraordinària. A poc a poc hem de recuperar la normalitat, passant per la reobertura dels consultoris, però sempre seguint el criteri de prudència i complint amb les resolucions del Sistema Català de Salut”.

L’Ajuntament i l’ABS de la Roca del Vallès crearan un comitè de seguiment de la COVID-19 per treballar conjuntament en aquesta fase de desescalada, compartir informació i agilitzar la derivació de casos amb dificultats socials o problemes sanitaris.