Totes les persones que hi vulguin participar aportant el seu testimoni o opinió, ho poden fer enviant un correu electrònic a igualtat@laroca.cat

">

El veïnat de la Roca del Vallès protagonitzarà un documental sobre el masclisme i la violència de gènere

Última revisió 04-09-2020 16:11
04/09/2020

Totes les persones que hi vulguin participar aportant el seu testimoni o opinió, ho poden fer enviant un correu electrònic a igualtat@laroca.cat

El divendres 18 de setembre s’instal·larà a la Roca del Vallès un set de rodatge, on els veïns i veïnes que vulguin hi podran anar per participar en l’enregistrament d’un audiovisual molt especial. Per iniciativa de l’Ajuntament i la productora Violets, es durà a terme un curtmetratge documental amb els testimonis de roquerols i roqueroles, que explicaran com perceben la igualtat de gènere en la societat actual, els rols d’homes i dones, el masclisme sistèmic i la violència de gènere.

L’objectiu del documental és captar com els veïns i veïnes conviuen i gestionen aquestes situacions dia a dia, per tal de construir un producte audiovisual que ajudi a conscienciar a la població sobre la realitat del masclisme en la nostra societat. Aquest documental es vol estrenar el proper 25 de novembre, dia internacional contra la violència vers les dones.

Qui hi pot participar?

Tothom. Homes i dones, veïns i veïnes de la Roca del Vallès i de qualsevol edat, que tinguin experiències o simplement vulguin donar la seva opinió sobre aquesta situació. Seria molt positiu que hi participessin homes i dones de diverses edats per enriquir el documental.

Com es pot participar?

Només cal escriure un correu electrònic a la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Roca del Vallès indicant el nom i l’edat: igualtat@laroca.cat

Quan serà el rodatge?

El divendres 18 de setembre, de 10 a 13 h i de 14.30 a 16.30 h. S’instal·larà un set de rodatge al municipi, al CEM.

Qui dirigirà el documental?

La directora de l’audiovisual serà Inés Terradellas, qui ja ha vingut a la Roca del Vallès per triar el lloc on instal·lar el set de rodatge. La realitzadora barcelonina és consultora de comunicació i s’ha especialitzat en la visibilització i reivindicació del feminisme.

La regidora d’Igualtat, Laura Álvarez Estapé, ha animat a tothom a participar tot afirmant que “és una iniciativa molt especial que ens interpel·la a tots i totes. El masclisme està arrelat a la nostra societat i identificant-lo és quan podrem combatre’l efectivament. És important que homes i dones, veïns i veïnes, participen d’aquesta iniciativa per conscienciar al conjunt de la població que tenim un poblema, i l’hem de resoldre”.