El Servei Local d'Ocupació dona suport al veïnat per millorar les seves trajectòries professionals

Última revisió 15-11-2021 14:45
15/11/2021

Després de les restriccions pandèmiques el SLO treballa a ple rendiment i prepara diverses propostes per dinamitzar el teixit empresarial i trobar noves oportunitats laborals pel veïnat.

El Servei Local d'Ocupació, ubicat al Centre Cultural de la Roca, és un servei adreçat a les persones que busquen feina o que volen reorientar el seu projecte professional, a més d’oferir suport a les empreses que cerquen personal del municipi. Després de les restriccions pandèmiques el Servei treballa a ple rendiment i ja prepara noves propostes per oferir una millor atenció i recursos a la ciutadania i empreses.

Els serveis que s’ofereixen durant tot l’any són els d'informació, formació, assessorament i orientació professional, amb l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat dels veïns i veïnes. En concret, el Servei Local d'Ocupació inclou els següents serveis:

 • La gestió de la borsa de treball (Xarxa Xaloc). Inscriure les persones a la borsa de treball de la Xarxa Xaloc, fet que els permetrà accedir a les ofertes que es gestionen, i que formen part de la Xarxa de serveis locals d'ocupació de la Diputació de Barcelona.
 • Intermediació entre empreses i demandants de feina. Servei gratuït adreçat a les empreses que intermèdia entre la oferta i la demanda, realitzant la preselecció de candidatures, i facilitant la informació necessària per a la definició de perfils i contractació.
 • Orientació laboral personalitzada. El servei ofereix assessorament durant la recerca de feina, oferint informació i orientació relativa a temes laborals, formatius, tècniques de recerca de feina, etc.
 • Tallers de suport a la recerca de feina. Oferta de cursos gratuïts d’alfabetització digital, recerca de feina per internet, mercat de treball, habilitats per a la de recerca de feina, preparar l’entrevista de feina, i millora del capital competencial (el currículum per competències, gestió de les emocions en la recerca de feina, etc).
 • Formació professionalitzadora. S'ofereixen cursos per a persones usuàries del servei per millorar les seves competències, sobre els següents temes: idiomes, ofimàtica i/o altres especialitats que consideri oportú el servei en cada moment.
 • Club de Feina. Espai on es fa recerca activa de feina, dinamitzat  per tècnics/ques del Servei Local d'Ocupació on es disposa del següent material i eines: material documental i informació sobre les tècniques i canals de la recerca de feina; material relatiu a temes laborals i formatius; ordinadors amb connexió a Internet; i diferents sessions informatives i tallers setmanals on es treballen aspectes que afavoreixen la inserció laboral.
 • Prospecció d’empreses. Permet conèixer de primera mà i de manera rigorosa el volum d'empreses instal·lades al territori, els sectors d'activitat més dinàmics o les professions amb més oportunitats d'ocupació. Així, també permet conèixer els requeriments de formació i les necessitats d’incorporar personal que puguin tenir.

Si voleu contactar amb el SLO ho podeu fer de les maneres següents:

 • Per telèfon: 938 42 44 61
 • Presencialment: al carrer Lope de Vega, 10, de dilluns a divendres de 09 a 13 h i els dimecres també de 15.30 a 18.30 h. Les sessions del Club de Feina són els dijous.
 • Per correu electrònic: slo@laroca.cat
 • A les xarxes socials: Facebook (SLO La Roca del Vallès) i Instagram (@slolaroca)