Comunicat de l'Ajuntament en relació a l'ocupació de l'antiga Escola Bressol de la Roca del Vallès

Última revisió 19-03-2024 22:35
19/03/2024

L’Ajuntament de la Roca del Vallès informa que el dissabte 16 de març al matí un grup de joves roquerols organitzats van ocupar l’antiga Escola Bressol de la Roca del Vallès, un edifici municipal tancat des del 2005 i situat entre el carrer de Catalunya i la Rambla Mestre Jaume Torrents. 

El grup, constituït com Ateneu Popular La Foradada, va informar a l’alcaldessa Marta Pujol, que aquella mateixa tarda va anar al lloc amb el primer tinent d’alcaldia, Daniel Valls. Allà va escoltar el posicionament dels joves que ocupen l’edifici i els va deixar clar que l’Ajuntament ha de garantir la seva seguretat, i per això preveu que un tècnic i una arquitecta municipals vagin al lloc per comprovar l’estat de les instal·lacions. En aquest aspecte, l’Ajuntament serà inflexible, ja que la integritat física de les persones que utilitzin aquest espai està per sobre de tot.

L’Alcaldessa planteja aquesta situació com una oportunitat per millorar la participació del jovent roquerol al poble i per recuperar aquest edifici municipal en desús, tot i que està en desacord amb la manera com s’ha fet. Cal regularitzar la situació d'aquest espai, establint una via de negociació per arribar a un acord amb els joves, un acord que tingui en compte les seves demandes, però també les condicions de l’Ajuntament, en tant que responsable de l’edifici.