Arriba la Festa Major de la Roca del Vallès!

Última revisió 03-09-2021 10:30
03/09/2021

El format canvia respecte les edicions prepandèmiques, per afavorir els actes a l’aire lliure i que es puguin mantenir les distàncies de seguretat. Podeu consultar el programa aquí

Del 10 al 13 de setembre els veïns i veïnes gaudiran de nou amb la celebració de la Festa Major de la Roca del Vallès. Ajuntament i entitats han treballat per programar actes de tot tipus i seguint totes les indicacions de seguretat que marca el Procicat.

El regidor de Cultura i Festes Populars, David Espuña, ha explicat: “Gaudim de l’oportunitat del moment, obrim de bat a bat els carrers i places del nostre poble i siguem curosos. Fem que aquesta Festa Major sigui el millor exemple de rauxa, però amb molt de seny”.

Tot seguit fem un resum de les principals novetats i actes destacats del programa:

I Concurs de Fotografia

L’organitza l’Associació LA ROCA CÀMERA CLUB (LRCC), i vol recollir totes les fotografies que s’han fet durant les festes majors de La Torreta, Santa Agnès de Malanyanes i La Roca l’estiu del 2021. La data límit per penjar les imatges és el 30 de setembre de 2021. Trobareu les bases aquí

Espais de la Festa Major

Enguany no s’instal·larà la Carpa de Festa Major a la plaça de Sant Jordi, atès que es prioritza que els actes siguin a l’aire lliure i en espais amplis, tal i com marca el Procicat. D’aquesta manera es garanteix que es puguin mantenir les distàncies. Així, els tres principals espais de la festa seran a l’aire lliure: la Plaça Sant Jordi, la Plaça Can Torrents i el Parc de la Bassa del Molí.

Aquests tres espais estaran perimetrats amb un únic punt d’accés des d’on es farà el control d’aforament. Els espais i recintes de la festa obriran les portes mitja hora abans per poder fer una entrada esglaonada. Al finalitzar els espectacles caldrà seguir les indicacions dels vigilants de seguretat i organitzadors per evitar aglomeracions.

Espectacles per a tota la família

Grans i petits podran gaudir de moltes propostes culturals. El Parc de la Bassa del Molí acollirà l’espectacle “la Xerinola del Rikus” (divendres 10 – 18.30 h) i activitats a càrrec d’A Parts Iguals ( dissabte 11 – 18 h). A la plaça de Can Torrents es faran els Jocs al Carrer (diumenge 12 – 18 h), i l’espectacle infantil “La Maleta que Sona” (dilluns 13 – 11.30 h).

Servei de refrigeri i àpats al carrer

Seguint la normativa, no es podran instal·lar barres a l’espai públic. Els establiments de restauració seran els indrets on el veïnat podrà anar a prendre alguna cosa o menjar. En aquest mateix sentit, tampoc es podrà organitzar la fideuada popular.

Música per tots els gustos

Els espectacles musicals tindran un protagonisme destacat en aquesta edició de la Festa Major:

  • Parc de la Bassa del Molí: concerts dels grups Sinmateix (divendres 10 – 20 h), Cristina Espinosa i Joan Vergés Duo (dissabte 11 – 13 h), Sabana (dissabte 11 – 19 h), Laia Llach (diumenge 12 – 13 h) i DJ Hochi (diumenge 12 – 22.30 h).
  • Plaça de Sant Jordi: concerts dels grups Pepet i Marieta (divendres 10 – 22.45 h), Balkan Paradise Orchestra (dissabte 11 – 22.45 h) i Orquestra Aquàrium (diumenge 12 – 20 h).
  • Plaça de Can Torrents: concerts amb els grups Havaneres La Ribera (dissabte 11 – 20 h), Exprópiese (dissabte 11 – 22.30 h) i Jartbreikers (dilluns 13 – 20 h).

Actes itinerants

Per motius de seguretat i control de l’aforament, no hi podrà haver actes que transcorrin per diversos carrers. Així, no hi haurà les cercaviles, el joc de colles ni la baixada de carretons. Tampoc hi haurà la Fira d’Atraccions atès que la concentració de persones diferents és molt alta i no es poden garantir les mesures de seguretat i higiene necessàries en les diverses atraccions.

Commemoració de l’11S

Es farà l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a les 12 h a la Plaça de l’Ajuntament. Les persones i entitats que hi vulguin participar s’han d’adreçar al gabinet d’alcaldia (alcalde@laroca.cat) fins el 6 de setembre i indicar a l’assumpte: ofrena floral. Abans, a les 11 h,  hi haurà sardanes a càrrec de la Coble de la Jonquera.

Podeu consultar el programa aquí