L'Aplec de Santa Agnès torna virtualment i il·lustrat amb el concurs de dibuix confinat!

Última revisió 08-05-2020 12:02
08/05/2020

Durant aquest cap de setmana s’oferiran diverses propostes per les xarxes socials i es farà un record al rector de l’església, que ens ha deixat recentment

Les mesures preventives de confinament no aturen la cultura i tradicions de la Roca del Vallès, que s’adapten a la situació traslladant algunes activitats a internet. És el cas de l’Aplec de Santa Agnès de Malanyanes, que s’hauria de celebrar el cap de setmana del 9 i 10 de maig, però tot i això l’Ajuntament i el teixit associatiu han sumat esforços de nou per mantenir viva la festivitat sense que el veïnat hagi de sortir de casa.

L’Ajuntament farà una publicació especial per les xarxes socials resumint la història de Santa Agnès, que repassa l’origen mil·lenari de l’ermita i les primeres celebracions de l’aplec amb la missa i els dinars a la font de Santa Maria. Aquesta publicació especial està encapçalada amb el dibuix guanyador del concurs que organitza cada any l’Escola de Santa Agnès, que en aquesta ocasió es va poder celebrar in extremis abans de les mesures de confinament. El jurat del concurs es va reunir el passat dilluns 4 de maig de forma telemàtica per tal de prendre la decisió final dels dibuixos premiats. Si voleu consultar tots els dibuixos presentats en aquesta edició podeu fer-ho a través d’aquest enllaç.

A més, el consistori també ha disposat al lloc web un apartat on es fa un record a Mossèn Albert Torrents, que ens ha deixat recentment, amb un recull d’imatges i un escrit especial de la regidora delegada de Santa Agnès, Raquel Vilardebó.

Per últim, l’Assoaciació de Veïns de Santa Agnès de Malanyanes organitza l’Aplec Virtual, amb el qual fan una crida al veïnat a que els faci arribar fotos, vídeos o àudios acompanyats d’un petit text on s’expliqui el record que es té d’algun aplec passat, o d’algun fet especial ocorregut durant la seva celebració. D’aquesta manera, se’n farà un recull per mantenir ben viva la tradició. Podeu enviar els vostres records per correu electrònic a santagnes.aavv@gmail.com o per Whatsapp als telèfons 634 610 237 (Jaume) i 651 566 699 (Núria).

La regidora de Cultura i Festes Populars, Laura Álvarez, ha explicat que “volem agrair especialment a tot el veïnat que està tan compromès amb el manteniment de les tradicions i els actes culturals, i que treballen per poder tenir una versió de l’aplec de manera confinada. Tornarem a celebrar-lo com cal l’any vinent!”.

Aplec de Santa Agnès 2020
Aplec de Santa Agnès 2020

Vídeos

APLEC VIRTUAL SANTA AGNÈS DE MALANYANES 2020 (15 maig 2020)

VOTV - Santa Agnès dedica l'Aplec virtual a mossèn Albert Torrents (12 maig 2020)