Els centres estan portant a terme moltes mesures de seguretat per evitar contagis en l’alumnat, i si s’hi accedeix de manera no autoritzada tota aquesta tasca es posa en risc.

">

L'Ajuntament demana que no s'entri a les escoles durant les tardes per precaució

Última revisió 09-06-2020 16:49
09/06/2020

Els centres estan portant a terme moltes mesures de seguretat per evitar contagis en l’alumnat, i si s’hi accedeix de manera no autoritzada tota aquesta tasca es posa en risc.

És conegut que els patis de les escoles acostumen a ser ocupats per les tardes per grups de persones qui juguen a pilota o els fan servir com a espais de reunió. Aquesta activitat no està permesa generalment, però en el context de pandèmia actual ho és encara més, atès que els centres educatius acaben de reobrir i estan seguint estrictes mesures de seguretat per evitar contagis. D’aquesta manera, si les persones salten les tanques i entren als centres educatius per les tardes, no només estan desbaratant la planificació de neteja i desinfecció dels espais, sinó que estan posant en risc la seva salut i la de l’alumnat i treballadors.

El regidor d’Educació, Albert Bassa explica que “demanem responsabilitat al conjunt de la ciutadania, sabem que hi ha moltes ganes de recuperar la normalitat però cal que respectem les mesures, que siguem cívics i sobretot que no realitzem activitats que puguin suposar un rebrot”.

Els centres educatius de la Roca del Vallès i de tot Catalunya han reobert les portes des del 8 de juny, seguint les indicacions de la Generalitat. Els infants i joves fa pràcticament tres mesos que no van a l’escola i la tornada als centres s’està realitzant amb mesures preventives que alteren el seu funcionament normal. Hi ha menys alumnes per aula, s’han de realitzar neteges i desinfeccions regulars i les hores d’obertura també s’han reduït.