La Generalitat rebaixa el cànon de l'aigua un 50% durant l'abril i el maig

Última revisió 09-04-2020 07:55
07/04/2020

Durant els mesos d’abril i maig s’aplicarà una reducció del 50% del cànon de l’aigua, amb caràcter universal.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat una mesura per donar suport a les economies domèstiques i de les empreses, i durant els mesos d’abril i maig s’aplicarà una reducció del 50% del cànon de l’aigua, amb caràcter universal. Es beneficiaran, d’aquesta manera, particulars, autònoms i empreses de tot el país.

Així mateix, i per als col·lectius més vulnerables s’ampliaran els trams exempts de pagament, preveient que moltes famílies poden patir un sotrac econòmic per la pèrdua de llocs de treball derivada del confinament. Als usuaris domèstics que ja gaudeixen de la tarifa social del cànon de l’aigua se’ls aplicarà un tipus de gravamen de 0 euros en tots els trams de consum (fins ara s’aplicava al primer tram o tram de consum bàsic).

Des de l’ACA s’està en contacte amb les empreses subministradores d’aigua perquè siguin elles les que incorporin aquestes bonificacions automàticament als rebuts de l’aigua dels mesos d’abril i de maig. D’aquesta manera, ni la ciutadania, ni els ajuntaments, ni les empreses no hauran de fer cap gestió addicional.