Els bars i restaurants només podran obrir per servir esmorzars i dinars, i la mobilitat només s’amplia en cas de moure’s amb la bombolla de convivència.

">

La Generalitat amplia les restriccions fins l'11 de gener i preveu algunes excepcions durant els dies festius

Última revisió 18-12-2020 16:33
18/12/2020

Els bars i restaurants només podran obrir per servir esmorzars i dinars, i la mobilitat només s’amplia en cas de moure’s amb la bombolla de convivència.

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que les mesures sanitàries per reduir els contagis de la Covid-19 s’amplien fins l’11 de gener de 2021, atenent el repunt dels casos. D’aquesta manera, queden congelats els trams de desescalada previstos i les mesures s’aniran revisant i anunciant depenent de les dades sanitàries. Tot seguit trobareu un resum de les principals mesures:

  • Reunions socials: són d’un màxim de sis persones, tot i que els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l'1 i 6 de gener les trobades es poden ampliar a deu persones. Es demana que siguin com a màxim de dues bombolles de convivència diferents i s'aconsella mantenir la màxima distància possible a taula.
  • Mobilitat: la mobilitat es limita a la comarca, de dilluns a diumenge, però es pot sortir a visitar familiars i gent propera, sempre que ens moguem amb la nostra bombolla de convivència. També es pot anar a la segona residència o sortir de Catalunya si ens movem només amb la nostra bombolla. Això sí, es manté el confinament nocturn entres les 22 i les 06 h.
  • Bars i restaurants: a partir de dilluns 21, els restaurants poden obrir de 7.30 a 9.30 i de 13.00 a 15.30. Les taules han de ser de 4 persones com a màxim, o de 6 si es tracta de la mateixa bombolla de convivència. Les terrasses es mantenen obertes i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. Al vespre poden obrir entre les 19 i les 22 h només per servir el menjar per emportar.

Trobareu tota la informació al web de la Generalitat de Catalunya