Durant el primer cap de setmana de maig les entitats i l’Ajuntament proposen diverses activitats per celebrar aquesta festivitat malgrat el confinament

">

La Festa de la Creu es trasllada a les xarxes socials!

Última revisió 05-05-2020 09:15
30/04/2020

Durant el primer cap de setmana de maig les entitats i l’Ajuntament proposen diverses activitats per celebrar aquesta festivitat malgrat el confinament

El decret d’estat d’alarma fa inviable que es pugui celebrar amb normalitat la tradicional Festa de la Creu, però malgrat això les entitats de la Torreta i l’Ajuntament han organitzat diverses propostes per mantenir viva la festivitat, en aquest cas a través de les xarxes socials.

L’Ajuntament farà difusió de la història de la Creu de Terme, gràcies a la col·laboració del pare Rodolf, per donar a conèixer el seu origen i, per tant, els inicis d’aquesta festivitat. Per la seva banda l’Associació de Dones Trismar torna a organitzar el Dinar de Germanor, que en aquesta ocasió es farà a casa de cadascú, i demana que les persones que s’animin a fer-lo enviïn una fotografia a trismar.dones@gmail.com i es farà un recull audiovisual.

El 2 de maig hi hauria d’haver hagut la Trobada de Puntaires, un esdeveniment molt concorregut que enguany arribava a la 22a edició. Des de l’Associació de Dones s’anima a que les persones recuperin el vídeo que hi ha penjat al canal de Youtube de l’Ajuntament amb l’edició passada, i des del seu perfil de Facebook s’oferirà un patró per fer amb puntes de coixí. També des del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Torreta s’organitza pel dia 2 un taller per a tota la família, que consisteix en la creació de mini-móns. També a Youtube trobareu el tutorial per si us hi animeu!

Per la seva banda, el Grup de Memòria Popular fa una crida a totes les persones que tinguin records (orals i audiovisuals) de la Festa de la Creu, que els facin arribar a l’Arxiu de la Memòria Popular (arxiumemoria@laroca.cat) o a les xarxes amb l’etiqueta #festadelacreu per tal de mantenir viva la tradició. Per últim la Comissió de Festes de la Torreta ha preparat diverses pistes perquè el veïnat endevini quina serà la temàtica de la rua de Carnestoltes de l’any vinent. Ho penjaran al seu perfil de Facebook, estigueu atents/es!  

 

Vídeos

Recull fotogràfic del dinar de germanor a la Festa de la Creu 2020