L’Ajuntament demana a la població que es mantinguin les distàncies personals i que s’evitin les aglomeracions a certes zones del municipi.

">

La fase 1 de desconfinament permetrà l'obertura de les terrasses de bars i restaurants

Última revisió 23-05-2020 08:40
22/05/2020

L’Ajuntament demana a la població que es mantinguin les distàncies personals i que s’evitin les aglomeracions a certes zones del municipi.

A partir del dilluns 25 de maig arribarà la fase 1 de desconfinament a la Roca del Vallès i a tota la regió sanitària de l’Àrea Metropolitana Nord. El principal canvi que portarà és que les persones es podran moure sense limitació per tota la regió, que es permetran les reunions de fins a 10 persones i que les terrasses dels bars i restaurants podran obrir malgrat que hauran de limitar el seu aforament a la meitat.

Tot plegat suposa que, complint amb el que s’estableix en aquest procés de desescalada, presumiblement moltes persones voldran sortir a trobar-se amb familiars i amistats i anar a consumir als establiments de restauració. Per aquest motiu l’Ajuntament vol enviar un advertiment al conjunt del veïnat apel·lant a la seva responsabilitat i seny. És imprescindible que es mantinguin les distàncies personals, de mínim 2 metres, i que continua vigent l’obligatorietat de portar la mascareta als espais públics si no es poden mantenir les distàncies. A més cal que es faci la higiene de mans sempre abans de sortir i al tornar a casa.

Així, hi ha diverses zones del municipi on pot ser possible que s’hi aplegui força gent i per aquest motiu cal que les persones siguin responsables i s’evitin aglomeracions. És el cas de zones de la Miranda, de Can Planes i de la deixalleria, a més dels voltants dels bars i restaurants amb terrassa. La Policia Local estarà amatent que no s’aplegui massa persones en aquests punts i garantirà que es mantinguin les distàncies necessàries per evitar contagis.

L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, ha afirmat que “ho hem fet molt bé durant totes aquestes setmanes, generalment s’han entomat amb responsabilitat totes les restriccions. Ara arriba un dels moments més importants, que és el de reprendre poc a poc la vida quotidiana però evitant de totes totes que augmentin els contagis. Entre tots i totes i ho aconseguirem”.