El Ple municipal debatrà l’aprovació d’aquesta nova eina que regula com els veïns i veïnes poden participar en la presa de decisions sobre assumptes públics

">

La ciutadania coneix el resultat del procés participatiu del nou reglament de Participació Ciutadana

Última revisió 26-02-2020 08:50
26/02/2020

El Ple municipal debatrà l’aprovació d’aquesta nova eina que regula com els veïns i veïnes poden participar en la presa de decisions sobre assumptes públics

L’Ajuntament de la Roca del Vallès ha presentat el projecte de nou Reglament de Participació Ciutadana després del procés participatiu en el qual hi van participar les entitats i veïns i veïnes del municipi. En un acte a la sala de plens de Can Sol, diversos veïns i veïnes van poder conèixer de primera mà com serà aquest document que regularà la participació en assumptes públics per part de la ciutadania.

Aquest document serà sotmès a debat i votació del Ple municipal, previst a la sessió ordinària del mes de març, i després del període d’exposició pública entrarà en vigor. El projecte de nou reglament inclou diverses novetats, com per exemple la possibilitat de celebrar consultes populars no referendàries, projecte de pressupost participatiu, la celebració d’audiències públiques, noves propostes de consells de poble i més suport a l’associacionisme. Un cop el document s’aprovi es farà una comunicació pública per explicar el document amb profunditat.

La regidora de Participació Ciutadana, Yolanda Guarinos, ha explicat que «amb el nou reglament volem que la població es vinculi i s’impliqui amb les polítiques públiques que es realitzin, dotant de major transparència l’ajuntament i així aconseguir una coresponsabilització ciutadana en la construcció d’un model de poble atractiu per a tothom».