Durant el confinament ha organitzat diverses activitats culturals per internet, i ara ja es prepara per poder tornar a oferir el servei de préstec amb cita prèvia

">

La Biblioteca de la Roca del Vallès adapta els seus serveis per seguir promovent la lectura entre el veïnat

Última revisió 25-06-2020 11:26
05/05/2020

Durant el confinament ha organitzat diverses activitats culturals per internet, i ara ja es prepara per poder tornar a oferir el servei de préstec amb cita prèvia

Un dels serveis de la Roca del Vallès que ha hagut de readaptar-se atès el decret d’estat d’alarma ha estat la Biblioteca, que va ser un dels primers equipaments a tancar a mitjans de març. Tot i això les professionals del centre no han parat de buscar fórmules per dinamitzar culturalment el municipi i han realitzat diverses activitats, en línia, durant aquestes setmanes.

A través del seu bloc i del seu web han anat oferint recursos i propostes literàries, especialment durant els dies previs a Sant Jordi. Així, hi podeu trobar càpsules culturals, recomanacions de llibres disponibles a plataformes online gratuïtes, s’han emès en directe sessions de l’hora del conte i, a través de les xarxes socials, col·laboren amb el projecte comarcal “A les 12 h menja’t un conte”, una emissió en directe d’un conte parlat promoguda per totes les biblioteques del Vallès Oriental.

També a través de les xarxes socials s’ha promogut el mural virtual “I tu què llegeixes?” on es demana a la ciutadania que es facin fotografies llegint i les enviessin per promoure la lectura. Malgrat el confinament tampoc podia faltar el Concurs de Punts de Llibre, que ha arribat a la 17a edició i s’hi han presentat mig miler de punts de llibre. Per altra banda, les sessions de tertúlies literàries d’adults han seguit traslladant-se als xats del WhatsApp, i també la Biblioteca va fer una donació de 450 revistes al Centre Penitenciar de Quatre Camins per ajudar als interns a passar el confinament gràcies a la lectura.

Tot plegat ha estat una reconversió per continuar oferint serveis culturals al conjunt de la població, tot esperant les mesures de confinament. De fet la Biblioteca ja es prepara per tan bon punt la Generalitat ho autoritzi poder recuperar el servei de préstecs, que es farà a la carta sota comanda prèvia dels usuaris. La comanda es podrà fer telemàticament i passar a recollir per l’equipament, sempre mantenint totes les mesures higièniques de prevenció de contagi establertes per les autoritats sanitàries.

La regidora de Cultura i Festes Populars, Laura Álvarez, ha explicat que “estem molt satisfets pel funcionament del servei en unes setmanes molt complicades, i volem agrair l’esforç dels treballadors del centre perquè la Biblioteca hagi estat una font de cultura també durant el confinament”.