La Generalitat ha obert una convocatòria per donar suport al personal autònom, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis

">

Els comerços afectats per l'estat d'alarma poden sol·licitar ajuts de fins a 2.500 euros

Última revisió 30-04-2020 14:42
30/04/2020

La Generalitat ha obert una convocatòria per donar suport al personal autònom, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya ha fet pública la convocatòria per a la concessió de noves subvencions en l'àmbit del comerç i dels serveis, que hagin estat afectats econòmicament per la COVID-19, amb l’objectiu de garantir la continuïtat de les seves activitats i la reactivació econòmica. Es dirigeixen a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, especialment les obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma o que han patit un descens del 70% de la facturació.

En concret la Generalitat ha establert dues línies d’ajut que són de l’interès del comerç local:

  • Programa de reactivació del comerç: es tracta de subvencions de fins a 2.500 euros, per costejar despeses relatives a l’activitat professional excepte sous i salaris, subministraments, amortitzacions i rentings, i despeses de viatges com ara bitllets d’avió, hotels, dietes, etc.
  • Programa de suport a la inversió per a la nova implantació de comerços i millora comercial dels establiments: es tracta de subvencions de fins a 5.000 euros per finançar les despeses derivades de la compra, lloguer, traspàs o concessió de locals comercials, a més de costejar despeses derivades d’obres de reforma del local (no inclou mobiliari ni maquinària).

Les sol·licituds es poden presentar des del 30 d’abril fins el 31 de desembre d’enguany o fins que s’exhaureixi el pressupost, per mitjans telemàtics a través d’aquest enllaç.

La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament es posa a disposició de totes les persones interessades per assessorar i acompanyar al comerç local que vulgui presentar la sol·licitud d’aquestes subvencions.

La regidora de Comerç, Raquel Vilardebó, ha explicat que “des de l’Ajuntament estem donant tot el suport possible al nostre teixit empresarial, aprovant mesures econòmiques i assessorant-los sobre les ajudes que aproven altres administracions. Treballem colze a colze per fomentar el re impuls de l’economia local”.