L’aforament estarà limitat, no es podran organitzar actes públics i les entitats o grups que en vulguin fer ús hauran de sol·licitar l’espai prèviament i mantenir totes les mesures preventives.

">

Els centres culturals i cívics es preparen per la seva reobertura a partir del 22 de juny

Última revisió 25-06-2020 11:25
17/06/2020

L’aforament estarà limitat, no es podran organitzar actes públics i les entitats o grups que en vulguin fer ús hauran de sol·licitar l’espai prèviament i mantenir totes les mesures preventives.

Dins del procés de recuperació esglaonada de la normalitat, l’Ajuntament de la Roca del Vallès reobrirà els centres culturals de cada nucli a partir del dilluns 22 de juny. Tot i això els equipaments, de moment, no seran d’accés lliure, sinó que només obriran algunes sales i amb reserva prèvia. Al Centre Cultural de la Roca obriran les sales 2 i 3, al Centre Cívic de Santa Agnès obrirà la sala de la biblioteca, i al Centre Cultural de la Torreta obrirà la sala d’exposicions.

L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, ha explicat que “des de la fase 2 hem anat recuperant els serveis que ofereixen els equipaments municipals, i poc a poc anirem recuperant la quotidianitat prèvia a la crisi sanitària. És molt important, però, que respectem les mesures preventives per evitar contagis, ara el civisme és més necessari que mai perquè el camí sigui cap a la normalitat absoluta”.

Totes les sales obriran en el seu horari habitual i només admetran un terç del seu aforament. Pel que fa al material que es podrà fer servir, només estarà disponible les taules de la sala i les 20 cadires en el cas del CCLR i 15 cadires als altres equipaments. No es podrà fer ús de cap altre material. El servei de neteja serà exhaustiu, l’ús dels lavabos haurà de ser de forma individual i caldrà fer ús del hidroalcohòlic tant a l’entrada com a la sortida. A més, les persones hauran de portar la mascareta i mantenir una distància de seguretat de dos metres com a mínim. 

Com es podran fer les sol·licitud dels espais?

Les entitats o grups han de reservar una sala per celebrar-hi una activitat, les  peticions d'ús d'espai que es van fer abans de l’estat d’alarma ja no compten. S’haurà de presentar una instància, indicant qui serà la persona responsable de l'activitat i aquesta haurà d'assegurar-se que es compleixin les mesures higièniques i de seguretat. Els espais només es podran cedir un cop al dia i les disponibilitats aniran en funció dels serveis de neteja dels equipaments municipals. A més, caldrà omplir un document (declaració responsable) conforme s’adopten totes les mesures de seguretat establertes.

 

Vídeos

VOTV - Els Centres Culturals de la Roca reobren sales per les entitats (25 juny 2020)