Moltes propostes es traslladen a la xarxa com per exemple activitats esportives i culturals o serveis municipals com ocupació i joventut

">

El confinament no atura les activitats i serveis de l'Ajuntament

Última revisió 09-04-2020 08:23
09/04/2020

Moltes propostes es traslladen a la xarxa com per exemple activitats esportives i culturals o serveis municipals com ocupació i joventut

El decret de confinament ha alterat el dia a dia de tota la població i també el funcionament ordinari del consistori i els serveis que presta a la ciutadania. Tot i això el personal municipal ha treballat per traslladar el màxim de propostes possible a la xarxa i així poder seguir oferint serveis i activitats als veïns i veïnes. Tot seguit en fem un resum:

Cultura

La regidoria de Cultura va realitzar un projecte de difusió a través de les stories d’Instagram amb imatges inèdites del patrimoni megalític del municipi, per donar a conèixer aquest tresor a tothom. El Dolmen de Can Gol, la Pedra Foradada, la Pedra de les Orenetes... En una primera part els usuaris van haver d’endevinar el nom del monument, i a la segona part s’oferia informació sobre el mateix. Es van fer servir imatges de l’Arxiu de la Roca del Vallès i de Granollers, a més d’una exposició del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Centre Esportiu Municipal

Malgrat el confinament l’activitat del CEM no s’ha aturat cap dia, ja que des del perfil d’Instagram els monitors i monitores ofereixen classes en directe de diferents activitats físiques, per mantenir els roquerols i roqueroles actius. Després els vídeos queden recollits al canal de Youtube, obert a que els usuaris i usuàries hi enviïn també les seves sessions d’esport a casa.

Biblioteca de la Roca del Vallès

Organitza diverses activitats que aglutina a través del seu blog, algunes de les quals són:

  • 17è Concurs de Punts de Llibre
  • Hora Conte per als petits de la casa: s’ha preparat una hora del conte que serà visionable el dilluns dia 6 d’abril a les 17:30h
  • Viu la lectura: Proposta de realització de la Tertúlia literària de la Biblioteca via Whatsapp, en aquesta ocasió tancada als membres del Club. Serà el dia 27 d’abril.
  • Recomanacions literàries via xarxes socials amb continguts de l’E-biblio

Joventut

La regidoria ha creat un nou perfil a Instagram on hi anirà penjant recursos d’interès juvenil, propostes d’activitats per fer a casa, notícies que puguin implicar la joventut roquerola en temes municipals i, en definitiva, dinamitzar i posar en contacte al jovent del poble en un moment on les interaccions socials s’han reduït.

Pla de Desenvolupament Comunitari de la Torreta

El Pla de Desenvolupament Comunitari de la Torreta s’afegeix a l’ús de les noves tecnologies per continuar amb la seva programació durant el període de confinament. Els cafès tertúlia es fan mitjançant videoconferència i els diferents grups de funcionament del Pla s’organitzen via Whatsapp. També s’ha articulat un grup de voluntàries que cusen bates per l’hospital de Granollers, hi ha més de 25 dones. Al Facebook del PIC es pengen continguts i propostes de tallers i jocs. Durant aquest dies s’han creat diferents grups.

Igualtat

Des de Igualtat s’ha creat contingut per compartir a través de les stories d’Instagram, on hi trobareu petites enquestes referents al feminisme i la igualtat, i recomanarem d’entreteniment com llibres, pel·lícules, museus on-line, documentals, etc. que girin al voltant del feminisme i les dones.

Ocupació

S’ha creat un compte Instagram per anar informant a la ciutadania de noves informacions i mesures que es van adoptant segons la situació (informació ERTOs, ajornament impostos, subvencions per autònoms, ajudes...). A més es continua gestionant la borsa de treball de manera telemàtica.

Comerç

S’han articulat informacions que recullen tots els comerços que ofereixen serveis a domicili (només aquells que ho poden fer), i també la nova organització dels mercats setmanals no sedentaris.