La Generalitat ha decidit flexibilitzar algunes restriccions per la Covid-19, i per exemples els restaurants i els espais culturals podran reobrir.

">

El 23 de novembre comencen les etapes de desescalada

Última revisió 19-11-2020 20:24
19/11/2020

La Generalitat ha decidit flexibilitzar algunes restriccions per la Covid-19, i per exemples els restaurants i els espais culturals podran reobrir.

A partir de dilluns s’inicia l’obertura progressiva d’algunes activitats a tot Catalunya afectades per la Covid-19. Així ho ha anunciat la Generalitat, atès que l’evolució de la pandèmia dona senyals positives, i s’ha decidit un pla de desescalada en 4 trams de 15 dies cadascun. A partir del 23 de novembre s’inicia el primer tram, que inclou les següents mesures:

  • Bars i restaurants: Obertura de terrasses amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals i una limitació de 4 persones per taula excepte grups bombolla. Els interiors podran obrir amb la limitació d’aforament del 30% i amb bona ventilació. Horari d'obertura: de les 6 del matí a les 21.30h.
  • Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts: Obertura amb un 50% de la capacitat i màxim de 500 persones. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions al 30%.
  • Instal·lacions i equipaments esportius: a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d’accés i en espais tancats amb màxim del 30%.
  • Comerços: continua la limitació del 30% de la capacitat per establiments de menys de 800 metres quadrats. Els de més de 800 podran obrir amb un aforament del 30%.
  • Mobilitat: es manté el toc de queda nocturn i el confinament municipal des de les 06 h del divendres fins a les 06 h del dilluns.

El pla de desescalada s’anirà revisant progressivament i, si les dades sanitàries continuen la seva dinàmica positiva, cada 15 dies s’encetarà un tram nou amb noves mesures. En cas contrari,  es decretaran mesures restrictives per contenir l’expansió de la pandèmia.