L’Ajuntament posa en marxa una campanya informativa adreçada al veïnat abans que s’iniciï una època on augmenten els delictes contra els habitatges.

">

Com evitar robatoris a la llar i què fer en cas de patir-ne un?

Última revisió 18-11-2020 12:51
19/10/2020

L’Ajuntament posa en marxa una campanya informativa adreçada al veïnat abans que s’iniciï una època on augmenten els delictes contra els habitatges.

Informar, sensibilitzar i apoderar a la població. Amb aquest tres principis l’Ajuntament de la Roca del Vallès ha posat en marxa una nova campanya de comunicació sobre els robatoris a les llars. A mitjans de la tardor és quan s’inicia l’època on més freqüenten aquests actes delictius, coincidint amb el canvi d’hora i que es fa fosc més aviat. El regidor de Seguretat Ciutadana, Daniel Valls, ha explicat que “la Policia Local està a punt per ser al costat de la població i atendre qualsevol neguit que tingui. Volem que els veïns i veïnes estiguin millor informats i se sentin més segurs”.

Informació pràctica per saber com actuar

Es repartirà un tríptic informatiu a la majoria de les llars roqueroles, especialment de les zones que es trobin més aïllades dels nuclis de població, amb informació pràctica sobre com prevenir els robatoris, què fer en cas de presenciar-ne un i com actuar en cas d’haver-ne patit un. L’accent es posa sobretot en la prevenció, atès que és el millor remei contra la delinqüència en aquest àmbit. És important que assegurem les nostres llars sempre passant la clau a qualsevol accés i deixant llums o electrodomèstics encesos que donin sensació que som a casa. I també és clau alertar a la policia davant de qualsevol fet sospitós que puguem detectar al barri.

Col·laboració ciutadana, la clau

En aquest sentit és molt important que el veïnat interioritzi que parlar amb la Policia Local és el millor servei que poden fer per la seva seguretat i la de la comunitat. Moltes vegades es cometen robatoris i pels grups de Whatsapp els veïns i veïnes comenten que ja sospitaven alguna cosa, però ningú va trucar a la Policia.

Veïnats conscienciats i atents

Així, la Policia Local anima a que tots els veïns es guardin el telèfon mòbil del cos (600 44 55 77) i es truqui o s’enviïn a través de Whatsapp missatges, fotografies o vídeos de qualsevol fet sospitós. D’aquesta manera, la xarxa de seguretat dels nostres habitatges s’amplia i aconseguim entorpir els fets delictius, a la vegada que si s’arriben a cometre la Policia en pot estar informada abans i pot ser més diligent.

Vídeos

VOTV - La Roca inicia una campanya per prevenir robatoris a les llars